Wersje kompatybilne
Satay Tofu Kebabs; Massaman Curry with Jasmine Rice
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Satay Tofu Kebabs
- 2 limes, freshly squeezed juice only
- 1 fresh red chilli, halved, deseeded
- 1 garlic clove
- 20 g fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
- 10 g fresh coriander leaves, plus extra for garnishing
- 150 g crunchy peanut butter
- 40 g water
- 15 g light soy sauce
- 500 g firm tofu, patted dry, cut in pieces (4 cm)
- 100 g red onions, cut in wedges
- 150 g courgettes, cut in pieces (4 cm)
- 100 g cherry tomatoes
- 120 g button mushrooms, halved if large
Massaman Curry and Jasmine Rice
- 2 tsp dried fennel seeds
- 2 tsp cumin seeds
- 2 tsp coriander seeds
- 10 cloves
- 10 g vegetable oil
- 2 stalks fresh lemon grass, white part only, cut in pieces (1 cm)
- 4 banana shallots, halved
- 4 garlic cloves
- 25 g fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
- 30 g fresh coriander, stalks only, cut in pieces
-
3
fresh kaffir lime leaves
lub dried kaffir lime leaves - 2 fresh green chillies, halved, deseeded if desired
- 250 g jasmine rice
- 1200 g water
- 400 g coconut milk
- 400 g boiling water
-
1
vegetable stock cube (for 0.5 l), crumbled
lub 1 heaped tsp vegetable stock paste, homemade - 400 g sweet potatoes, peeled, diced (4 cm)
- 150 g red pepper (approx. 1 large pepper), cut in pieces (3 cm)
- 1 Tbsp tamarind paste
- 2 bay leaves
- ½ tsp ground cinnamon
- 1 tsp salt
- 150 g green beans, trimmed, halved
- 250 g cauliflower florets
- 1 lime, quartered, for serving
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 4701 kJ / 1124 kcal
- Białko
- 45 g
- Węglowodany
- 131 g
- Tłuszcz
- 49 g
- Tłuszcz nasycony
- 20 g
- Błonnik
- 19 g
- Sód
- 951 mg
Alternatywne przepisy
Chilli and Peanut Noodles with Tofu and Chilli Garlic Oil
30 Min
Vegetarian Chilli
35min
Indian-spiced Roast Butternut and Chickpea Curry
45min
Black-eyed Bean Stew with Vegetables
2h 10min
Vegan Lentil Lasagne
2h 20min
Marinaded Tofu with a Tomato and Aubergine Sauce
50 Min
Vegan Gravy
45min
Vegan Mushroom Masala with Chilli and Turmeric
25 Min
Crispy Korean Tofu
1h 20min
Vegan Paella with Smoked Tofu
25 Min
Aubergine, Coconut and Peanut Curry
25 Min
Coconut and Spinach Dahl
50 Min