Wersje kompatybilne
Aubergine in Coconut and Peanut Sauce with Basmati Rice
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 g basmati rice (cooking time 12-16 min)
- 180 g peanuts, roasted, salted
- 120 g onions, quartered
- 1 fresh chilli, cut in pieces
-
2 ½
cm fresh turmeric, cut in pieces (2 cm)
lub ½ tsp ground turmeric - 2 garlic cloves
- 30 g oil
- ½ tsp ground coriander
- 400 g aubergine, cubed (3 cm)
- 400 g coconut milk
- 1450 g water
-
2
vegetable stock cubes (for 0.5 l each), crumbled, or to taste
lub 2 tsp vegetable stock paste - 40 g soy sauce
- 1 Tbsp brown sugar
- ½ tsp ground ginger
- 2 - 3 pinches ground cloves
- 2 - 3 pinches ground cinnamon
- 1 ½ tsp salt
- coriander leaves, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2506.2 kJ / 599 kcal
- Białko
- 14.8 g
- Węglowodany
- 62.3 g
- Tłuszcz
- 34.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 15 g
- Błonnik
- 6.2 g
- Sód
- 609.3 mg
Alternatywne przepisy
Lentil Moussaka
3h 30 min
Trapanese Couscous with Fish, Tomatoes and Almonds - Couscous alla trapanese con pesce, pomodori e mandorle
1h
Mediterranean Herb Baked Fish (TM5)
45 Min
English Brunch
50min
Root Vegetable Hotpot with Harissa
40min
Sun-dried Tomato Pesto Lasagne; Limoncello Sorbet
12h 20min
Aubergine Paneer Rolls with Red Lentils and Mint Yoghurt
40min
Italian-style Baked Sea Bass with Roasted Pepper Dip and Fennel Salad
40min
Vegan Paella with Smoked Tofu
25 dk
Spaghetti alla Puttanesca
35min
Pearl Barley and Chicken Salad
1h
Sweet Potato and Spinach Curry with Cauliflower Rice
40min