Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g fresh button mushrooms, sliced
- 300 g quinoa
- 60 g olive oil
- 30 g rice vinegar
- 80 g soy sauce
- 40 g sesame oil
- 2 tsp toasted sesame seeds
- 220 g onions, cut in wedges
- 130 g carrots, sliced (1-2 cm)
- 1 garlic clove
- 750 g water
- 1 tsp salt
- ½ - 1 red onion
- 150 g cucumber
- 12 cherry tomatoes
-
100
g asparagus
lub frozen edamame beans - 160 g tinned sweetcorn
- 120 - 150 g fresh baby spinach, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2662 kJ / 636 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 75 g
- Tłuszcz
- 32 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.5 g
- Błonnik
- 11 g
- Sód
- 1542 mg
Alternatywne przepisy
Sweet and Sour Tofu with Un-fried Rice
2 Std. 5 Min
Beetroot Carpaccio (TM5)
20 Min
Cashew Nuts and Vegetables in Peanut Butter Sauce with Rice
45min
Shiitake Teriyaki Dippers; Sweet and Sour Tofu; Un-fried Rice
2 godz. 20 min
Mushroom Wellington
2 godz. 20 min
Vegan Chickpea and Mushroom Stew
30 Min
Vegan Lentil Lasagne
2 godz. 20 min
Supreme Plant Poke Bowl
1 Std. 10 Min
Chilli and Peanut Noodles with Tofu and Chilli Garlic Oil
30 Min
Red Lentil, Kale and Rosemary Pasta
30 Min
Vegan Cashew Sauté
35 Min
Quinoa Salad with Spiced Butternut Squash and Courgettes
50min