Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g stale white bread, torn in pieces
- 300 g onions, quartered
- 150 g carrots, cut in pieces
- 4 garlic cloves
- 20 g pitted black olives
- 20 g celery stalk, cut in pieces
- 10 g fresh coriander
- 55 g olive oil
- 2 tsp fine sea salt
- 200 g tofu, diced
- 50 g plain flour
- 400 g cassava, cut in pieces
- 260 g coconut milk
- 180 g sugar, plus extra for sprinkling
- 15 g sunflower oil, plus extra for greasing
- 30 g cornflour
- 100 g desiccated coconut
- 1200 g water
- 250 g brown rice
- 150 g frozen spinach, defrosted, drained
- 100 g frozen green peas
- 100 g baby carrots, sliced
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 4678 kJ / 1118 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 157 g
- Tłuszcz
- 35 g
Alternatywne przepisy
Chickpea Pancakes
20 Min
Vegan Chickpea and Almond Sandwich Filling
15 Min
Spiced Carrot Fritters with Yoghurt Dip
1 Std. 30 Min
Vegetable Salad and Lentil Stew; Vegan Chocolate Mousse
45min
Iranian Vegetable Stew
1 Std. 30 Min
Seitan Roulade with Cranberry Stuffing and Vegan Gravy
1 godz. 5 min
Amaranth and Chickpea Patties
1 Std. 30 Min
Vegan Paella with Smoked Tofu
25 Min
Vegan Sun-dried Tomato and Artichoke Quiche
1 Std. 10 Min
Vegan Pepperoni
5 Std. 10 Min
Marinaded Tofu with a Tomato and Aubergine Sauce
50min
Vegan Bean Burgers
1 Std. 20 Min