Tofu Meatballs with Rice and Vegan Quindim

Tofu Meatballs with Rice and Vegan Quindim

4.6 7 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
6 portions

Składniki

  • stale white bread torn in pieces
    70 g
  • onions quartered
    300 g
  • carrots cut in pieces
    150 g
  • garlic cloves
    4
  • pitted black olives
    20 g
  • celery stalk cut in pieces
    20 g
  • fresh coriander
    10 g
  • olive oil
    55 g
  • fine sea salt
    2 tsp
  • tofu diced
    200 g
  • plain flour
    50 g
  • cassava cut in pieces
    400 g
  • coconut milk
    260 g
  • sugar plus extra for sprinkling
    180 g
  • sunflower oil plus extra for greasing
    15 g
  • cornflour
    30 g
  • desiccated coconut
    100 g
  • water
    1200 g
  • brown rice
    250 g
  • frozen spinach defrosted, drained
    150 g
  • frozen green peas
    100 g
  • baby carrots sliced
    100 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 1118 kcal / 4678 kJ
Białko 16 g
Tłuszcz 35 g
Węglowodany 157 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...