Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g blanched almonds
- 100 g celery stalks, cut in 3 pieces
- 80 g red onions, quartered
- 5 g fresh dill leaves
- 480 g cooked chickpeas, rinsed, drained (2 x 400 g tins)
- 1 ripe avocado, cut in pieces (3 cm)
- 80 g lemon juice (approx. 2 lemons)
- 1 Tbsp nutritional yeast flakes
- 2 tsp garlic powder
- 2 tsp smoked paprika
- 2 pinches cayenne pepper
- 1 tsp fine sea salt
- ¼ tsp ground black pepper
- Wartości odżywcze
- na 40 g
- Kalorie
- 538.1 kJ / 128.6 kcal
- Białko
- 6.1 g
- Węglowodany
- 16.3 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.5 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 95.6 mg
Alternatywne przepisy
Vegan Paella with Smoked Tofu
25 Min
Jackfruit and Bean Chilli with Spicy Avocado Purée
30min
Cauliflower and Black Bean Balls
1h 10min
Lentil Burgers with Beetroot Rolls and Vegan Mayonnaise
4h 20min
Vegan Mushroom and Spinach Lasagne
2h 15 min
Vegetable Stroganoff
30min
Carrot, Pumpkin and Chard Pie
1h 20min
Lentil loaf
1h 55min
Moroccan Quorn with Bulgar Wheat
40min
Broccoli and Oat Crumble with Vegan Cheese
1h
Marinaded Tofu with a Tomato and Aubergine Sauce
50min
Lentil and Vegetable Bolognese Sauce
45min