Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g blanched almonds
- 100 g celery stalks, cut in 3 pieces
- 80 g red onions, quartered
- 5 g fresh dill leaves
- 480 g cooked chickpeas, rinsed, drained (2 x 400 g tins)
- 1 ripe avocado, cut in pieces (3 cm)
- 80 g lemon juice (approx. 2 lemons)
- 1 Tbsp nutritional yeast flakes
- 2 tsp garlic powder
- 2 tsp smoked paprika
- 2 pinches cayenne pepper
- 1 tsp fine sea salt
- ¼ tsp ground black pepper
- Wartości odżywcze
- na 40 g
- Kalorie
- 538.1 kJ / 128.6 kcal
- Białko
- 6.1 g
- Węglowodany
- 16.3 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.5 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 95.6 mg
Alternatywne przepisy
Vegan Mushroom and Spinach Lasagne
2h 15min
Vegan Burger
5h
Supreme Plant Poke Bowl
1h 10min
Jackfruit and Bean Chilli with Spicy Avocado Purée
30min
Vegan Paella with Smoked Tofu
25 min
Vegan Sun-dried Tomato and Artichoke Quiche
1h 10min
Vegan Parmesan
15min
Vegan Cauliflower Fettuccine Alfredo
50min
Broccoli and Oat Crumble with Vegan Cheese
1h
Wholewheat Spaghetti with Avocado Sauce and Vegan 'Parmesan'
25 min
Vegan Bean Burgers
1h 20 min
Vegan Brownies
2u. 40min