Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g pears, ripe, peeled, quartered, cored (approx. 6 pears)
- 3 Tbsp lemon juice
- 200 g hazelnuts, with skin
- 200 g dark chocolate, small pieces or callets
- 250 g unsalted butter, diced
- 250 g caster sugar
- 4 large eggs
- 1 pinch fine sea salt
- 1 vanilla pod, seeds only
- 50 g milk
- 180 g self-raising flour
- 20 g cocoa powder
- 1 tsp baking powder
- icing sugar, for dusting
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 1737 kJ / 415 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 38 g
- Tłuszcz
- 27 g
- Błonnik
- 4.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chocolate Beetroot Cake
2 godz. 20 min
Plum and Almond Traybake
1sa 5 dk
Apple cake
1h
Plum and Blackberry Upside-Down Cake
1h
Pumpkin and Apple Sponge Cake with Oats and Raisins
4h 20min
Nectarine Poppy Seed Muffins
40min
Maple, Pecan and Banana Bread
1h 30min
Raspberry Peach Crumb Cake
2h
Gingerbread Chocolate Cake
4h 30min
Chocolate Beetroot Muffins
30min
Milk Chocolate and Banana Cake
3h 35min
Apple Crumble Cake
1h 10 min