Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g pears, ripe, peeled, quartered, cored (approx. 6 pears)
- 3 Tbsp lemon juice
- 200 g hazelnuts, with skin
- 200 g dark chocolate, small pieces or callets
- 250 g unsalted butter, diced
- 250 g caster sugar
- 4 large eggs
- 1 pinch fine sea salt
- 1 vanilla pod, seeds only
- 50 g milk
- 180 g self-raising flour
- 20 g cocoa powder
- 1 tsp baking powder
- icing sugar, for dusting
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 1737 kJ / 415 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 38 g
- Tłuszcz
- 27 g
- Błonnik
- 4.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Quick Squash, Rosemary and Parmesan Bread
1 Std.
Rhubarb, Orange and Almond Cake
1h 30min
Chocolate Hazelnut Torte with Fresh Berries
45min
Apple cake
1 Std.
Plum and Blackberry Upside-Down Cake
1 Std.
Blueberry Bakewell Traybake
1h 30min
Sour Cherry and Coconut Cookies
35 Min
Pumpkin and Apple Sponge Cake with Oats and Raisins
4h 20min
Blackberry Muffins with Cardamom Crunch Topping
30 min
Apple Crumble Cake
1 godz. 10 min
Almond Cake with White Chocolate Topping
2hod. 50min
Maple, Pecan and Banana Bread
1h 30min