Parsnip Soup with Caramelised Onions

Parsnip Soup with Caramelised Onions

4.6 73 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 55 min
4 portions

Składniki

  • olive oil
    20 g
  • onions sliced (1 cm)
    200 g
  • water
    1020 g
  • fine sea salt
    3 - 4 pinches
  • parsnips cut in pieces (2 cm)
    800 g
  • vegetable stock paste, homemade (see tip)
    1 heaped tsp
    vegetable stock cube (for 0.5 l), crumbled
  • ground black pepper to taste
    1 - 2 pinches
  • double cream
    150 g
  • walnut halves roughly chopped
    50 g
  • blue cheese crumbled
    150 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 544 kcal / 2275.9 kJ
Białko 13.4 g
Tłuszcz 36.8 g
Węglowodany 44.7 g
Błonnik 11 g
Tłuszcz nasycony 17.1 g
Sód 475.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...