Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g olive oil
- 200 g onions, sliced (1 cm)
- 1020 g water
- 3 - 4 pinches fine sea salt
- 800 g parsnips, cut in pieces (2 cm)
-
1
heaped tsp vegetable stock paste, homemade (see tip)
lub vegetable stock cube (for 0.5 l), crumbled - 1 - 2 pinches ground black pepper, to taste
- 150 g double cream
- 50 g walnut halves, roughly chopped
- 150 g blue cheese, crumbled
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2275.9 kJ / 544 kcal
- Białko
- 13.4 g
- Węglowodany
- 44.7 g
- Tłuszcz
- 36.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 17.1 g
- Błonnik
- 11 g
- Sód
- 475.5 mg
Alternatywne przepisy
Pea and Mint Soup (TM6)
20 Min
Black Bean and Avocado Wrap
15 min
Red Pepper and Tomato Soup (TM6)
30 Min
Greek-style Baked Cod with Bulgar Wheat
1h 30min
Broccoli Cream Soup with Croutons
1h
Bacon and Cabbage Risotto
1h
Leek and Potato Soup (TM6)
40min
Savoury Cheesecake with Caramelised Onions
14h 15min
Creamy Pea Soup
40min
Maple-glazed Carrots
45 Min
Potato Soup with Parsley Pesto
30 Min
Whipped Feta and Mascarpone with Chilli Sesame Honey
40min