Wersje kompatybilne
Spelt and Kale Soup - Zuppa Di Farro e Cavolo Nero
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g pecorino cheese, cut in pieces (2 cm)
- 1 garlic clove
- 120 g onions, quartered
- 50 g celery, cut in pieces
- 20 g extra virgin olive oil, plus extra for drizzling
- 120 g spelt grains
- 950 g water
-
1
vegetable stock cube (for 0.5 l), crumbled
lub 1 heaped tsp vegetable stock paste, homemade - 300 g cavolo nero, tough stems removed, sliced (2 cm)
- 1 tsp fine sea salt, or to taste
- 2 pinches ground black pepper, or to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 969 kJ / 230 kcal
- Białko
- 6.5 g
- Węglowodany
- 17.2 g
- Tłuszcz
- 8.5 g
Alternatywne przepisy
Tomato, Lentil and Thyme Soup
40 Min
Italian Bean Soup - Pasta e fagioli
40 Min
Chickpea, Squash and Kale Stew
45 Min
Mushroom and Cannellini Bean Soup
35 Min
Swiss Chard, Chickpea and Tamarind Stew
45 Min
Beetroot and Kale Pizza
2 Std.
Watercress and Oat Soup
35 Min
Warm Salad with Lentils, Cauliflower and Beans
30 Min
Spinach, Lemon and Lentil Soup
50 Min
Wintergreen Soup with Quinoa and Black Beans
1 Std.
Tuna Nicoise with Raspberry Vinaigrette and Honey
40 Min
Lentil, Red Pepper and Harissa Soup
45 Min