Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g mixed vegetables, hard (e.g. broccoli, cauliflower, carrots, green beans, celeriac, mushrooms), cut in pieces (1 cm)
- 300 g mixed vegetables, soft or leafy (e.g. onions, celery, spinach, cabbage, hispi cabbage), cut in pieces (3-5 cm)
- 1 garlic clove
-
20
g sunflower oil
lub vegetable oil - 50 g water
- 10 g sugar
- 20 g soy sauce
- ½ tsp salt
- 1 tsp ground black pepper
- 100 g peanut butter
-
10
g sesame oil
lub sunflower oil
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1809 kJ / 432 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 46 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.5 g
- Błonnik
- 13 g
- Sód
- 794 mg
Alternatywne przepisy
Lentil and Vegetable Bolognese Sauce
45min
Sweet and Sour Tofu with Un-fried Rice
2u. 5min
Sweet Potato and Spinach Curry with Cauliflower Rice
40min
Vegan Chickpea and Mushroom Stew
30min
Stuffed Portobello Mushrooms
45min
Cashew Nuts and Vegetables in Peanut Butter Sauce with Rice
45min
Vegan Mushroom Bowls
1h 20min
Vietnamese-style Vegetable Stew with Rice
40min
Red Lentil, Kale and Rosemary Pasta
30min
Satay Tofu Kebabs
1h 5min
Marinaded Tofu with a Tomato and Aubergine Sauce
50min
Lentil and Pumpkin Pot Pies
1 Std. 25 Min