Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g mixed vegetables, hard (e.g. broccoli, cauliflower, carrots, green beans, celeriac, mushrooms), cut in pieces (1 cm)
- 300 g mixed vegetables, soft or leafy (e.g. onions, celery, spinach, cabbage, hispi cabbage), cut in pieces (3-5 cm)
- 1 garlic clove
-
20
g sunflower oil
lub vegetable oil - 50 g water
- 10 g sugar
- 20 g soy sauce
- ½ tsp salt
- 1 tsp ground black pepper
- 100 g peanut butter
-
10
g sesame oil
lub sunflower oil
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1809 kJ / 432 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 46 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.5 g
- Błonnik
- 13 g
- Sód
- 794 mg
Alternatywne przepisy
Vegan Mushroom Masala with Chilli and Turmeric
25 Min
Lentil and Vegetable Bolognese Sauce
45 Min
Vegan Chickpea and Mushroom Stew
30 Min
Vegan Lentil Lasagne
2 godz. 20 min
Red Lentil, Kale and Rosemary Pasta
30 Min
Cashew Cheese Pasta with Broccoli
40min
Sweet and Sour Tofu with Un-fried Rice
2 godz. 5 min
Black-eyed Bean Stew with Vegetables
2 godz. 10 min
Vegan Mushroom Bowls
1 Std. 20 Min
Stuffed Portobello Mushrooms
45 Min
Sun-dried Tomato Pesto Lasagne
1h 25min
Pasta with Vegetable Ragout
45 Min