Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm)
- 10 g fresh parsley, leaves only
- 20 g fresh basil, leaves only, plus extra for garnishing
- 2 garlic cloves
- 30 g olive oil
- 400 g chicken breasts, skinless, diced (2 cm)
- 2 tsp fine sea salt
- 1000 g water
-
1
heaped tsp chicken stock paste, homemade
lub 1 chicken stock cube (for 0.5 l), crumbled - 400 g dried penne pasta
- 170 g ricotta cheese
- 2 lemons, finely grated zest and juice
- 1 tsp ground black pepper
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3254 kJ / 777.8 kcal
- Białko
- 46.3 g
- Węglowodany
- 82.8 g
- Tłuszcz
- 28 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.5 g
- Błonnik
- 3.8 g
- Sód
- 1049 mg
Alternatywne przepisy
Turkey Cheeseburgers with Buffalo Slaw
40min
Gnocchi Carbonara with Peas
20min
Beef-Ragout with Macaroni
30 min
Chicken and Warm Potato Salad
55min
Ham Hock Potato Bake
35min
Turkey Crumble
1h 10min
Creamy Chicken and Sun-Dried Tomato Pasta
30 min
Creamy Mustard Chicken Stew
40min
Ravioli Lasagne with Rocket Salad
45 min
Baked Pappardelle - Pappardelle al forno
1 Std. 55 Min
Chicken and Spinach Lasagne
1 godz. 15 min
Inside-out Chicken Kievs with Celeriac Mash and Peas
45 min