Hamburguesas de espelta y zanahoria

Hamburguesas de espelta y zanahoria

4.2 10 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
14 unidades

Składniki

  • 250 g de espelta en grano pelada
  • 4 - 6 ramitas de perejil fresco (hojas y parte del tallo)
  • 100 g de zanahoria con piel, en rodajas de 1 cm
  • 1 diente de ajo
  • 50 g de cebolla en trozos
  • 20 g de aceite de oliva (y algo más para freír)
  • 300 g de agua
  • 1 cucharadita colmada concentrado de caldo de verduras casero
    1 pastilla de caldo de verduras (para 0,5 l.)
  • 150 g de pan duro en trozos
  • 200 - 250 g de leche
  • 2 huevos
  • 1 - 2 pellizcos de comino molido
  • ¾ de cucharadita de sal
  • 2 - 3 pellizcos de pimienta molida

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 unidad

Sód 172 mg
Białko 4.8 g
Kalorie 543 kJ / 130 kcal
Tłuszcz 4.4 g
Błonnik 2.6 g
Tłuszcz nasycony 0.8 g
Węglowodany 19.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...