Galette de calabacín y tomate

Galette de calabacín y tomate

5.0 33 oceny
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
8 raciones

Składniki

Masa
  • 150 g de mantequilla muy fría, en dados de 1-2 cm
  • 300 g de harina de trigo (y algo más para espolvorear)
  • ½ cucharadita de sal
  • 90 g de agua muy fría
Verduras laminadas
  • 350 g de calabacín con piel, sin los extremos
  • 350 g de tomates pera pequeños
Montaje y horneado
  • 190 g de tomates secos en aceite escurridos
  • 10 g de cebollino fresco picado
  • 4 - 6 pellizcos de sal
  • 30 g de agua
  • 60 g de queso parmesano rallado
  • 1 pellizco de pimienta negra molida
  • 1 cucharada de leche para pincelar
  • 10 hojas de albahaca fresca

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 ración

Sód 409.5 mg
Białko 11.2 g
Kalorie 1586 kJ / 379 kcal
Tłuszcz 18.5 g
Błonnik 5 g
Tłuszcz nasycony 11.1 g
Węglowodany 45.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...