Urządzenia i Akcesoria
Wegańskie chili
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
6 porcji
Składniki
-
½ laski cynamonu
-
½ łyżeczki ziaren pieprzu kolorowego
-
1 łyżeczka nasion kolendry
-
1 łyżeczka nasion kminu rzymskiego
-
100 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
180 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
5 gałązek kolendry, świeżej plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
150 g cebuli przekrojonej na pół
-
2 ząbki czosnku
-
1 - 2 papryczki chili, świeże bez gniazd nasiennych, pokrojone na kawałki
-
30 g oliwy z oliwek
-
400 g krojonych pomidorów, z puszki
-
80 g wody
-
240 g białej ciecierzycy, z puszki odsączonej z zalewy (1 puszka 400 g)
-
240 g fasoli cannelini, z puszki odsączonej z zalewy (1 puszka 400 g)
-
240 g czerwonej fasoli Kidney, z puszki odsączonej z zalewy (1 puszka 400 g)
-
½ łyżeczki suszonych płatków chili
-
1 łyżka koncentratu pomidorowego
-
1 ½ kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszonej1 ½ łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
753.5 mg
Białko
9.2 g
Kalorie
938.7 kJ /
224.2 kcal
Tłuszcz
7.8 g
Błonnik
10.8 g
Tłuszcz nasycony
1.3 g
Węglowodany
31 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SZYBKIE OBIADY
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Kokosowy dhal z soczewicy
20 min
Gulasz z soczewicy i batatów z pęczakiem
50 min
Leczo wegańskie z czerwoną soczewicą
1 godz.
Chana masala
35 min
Wegetariańskie chili
1 godz. 5 min
Curry z bakłażana, szpinaku i soczewicy
25 min
Wegański gulasz z fasolą i tofu (z osłoną noża miksującego)
1 godz.
Dahl z mleczkiem kokosowym i szpinakiem
55 min
Wegetariański sos boloński z soczewicą
45 min
Wegańskie "chili con carne"
1 godz.
Fasolka po śródziemnomorsku
35 min
Curry rogan josh z ciecierzycą i pomidorami
30 min