
Urządzenia i Akcesoria
Wieprzowina w białym sosie z purée warzywnym i brokułami
Składniki
Purée warzywne i brokuły
-
ziemniaków, mączystych pokrojonych na 2 cm kawałki400 g
-
kalafiora podzielonego na 2 cm różyczki400 g
-
wody1000 g
-
soli1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
różyczek brokułu300 - 400 g
Wieprzowina w białym sosie
-
bulwy kopru włoskiego pokrojonej na kawałki120 g
-
ząbki czosnku2
-
pora pokrojonego w 2 cm plastry100 g
-
oliwy z oliwek25 g
-
wieprzowiny gulaszowej, bez ścięgien i białych błon, pokrojonej na 2 cm kawałki (patrz wskazówka)600 g
-
wody150 g
-
kaparów, konserwowych odsączonych80 g
-
liście laurowe, suszone2
-
tymianku, suszonego1 łyżeczka
-
białego wina, słodkiego (opcjonalnie) np. Marsala20 - 30 g
-
soli½ - 1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego2 - 3 szczypty
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM1 - 2 łyżeczki
-
musztardy Dijon2 łyżki
-
śmietany, min. 30% tłuszczu100 g
-
masła30 - 40 g
-
tymianek, świeży (opcjonalnie) tylko liście, do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Gniazdka ze spiralizowanej cukinii z pesto i pudrem z boczku (TM6)
25 min
Piersi z indyka (sous-vide, z osłoną noża miksującego) z ratatouille i ziemniakami
1 godz.
Kurczak w sosie paprykowym z ryżem; Twarożek z morelami
1 godz.
Polędwiczki wieprzowe z selerowym purée i sosem kaparowo-cytrynowym
45 min
Wolno gotowany gulasz cielęcy
2 godz. 10 min
Pieczona wieprzowina z chutneyem, warzywami i purée z batatów
11 godz.
Wolno gotowany kurczak w cytrynowym sosie śmietanowym (z osłoną noża miksującego)
1 godz. 50 min
Wolno gotowany kremowy gulasz z indyka z pieczarkami (z osłoną noża miksującego)
4 godz.
Gulasz
45 min
Indyk w musztardowym sosie śmietanowym z kluskami
45 min
Szybka potrawka z kurczaka i pora z kluskami (spätzlami)
30 min
Kluski z indykiem, sosem śmietanowym i porem
40 min