Urządzenia i Akcesoria
Wieprzowina w białym sosie z purée warzywnym i brokułami
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 55 min
4 porcje
Składniki
Purée warzywne i brokuły
-
400 g ziemniaków, mączystych pokrojonych na 2 cm kawałki
-
400 g kalafiora podzielonego na 2 cm różyczki
-
1000 g wody
-
1 łyżeczka soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
300 - 400 g różyczek brokułu
Wieprzowina w białym sosie
-
150 g cebuli, przekrojonej na pół120 g bulwy kopru włoskiego pokrojonej na kawałki
-
2 ząbki czosnku
-
100 g pora pokrojonego w 2 cm plastry
-
25 g oliwy z oliwek
-
600 g wieprzowiny gulaszowej, bez ścięgien i białych błon, pokrojonej na 2 cm kawałki (patrz wskazówka)
-
150 g wody
-
80 g kaparów, konserwowych odsączonych
-
2 liście laurowe, suszone
-
1 łyżeczka tymianku, suszonego
-
20 - 30 g białego wina, słodkiego (opcjonalnie) np. Marsala
-
½ - 1 łyżeczka soli
-
2 - 3 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona1 - 2 łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
2 łyżki musztardy Dijon
-
100 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
30 - 40 g masła
-
tymianek, świeży (opcjonalnie) tylko liście, do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1757.8 mg
Białko
34.2 g
Kalorie
3196.9 kJ /
764.1 kcal
Tłuszcz
55.7 g
Błonnik
6.9 g
Tłuszcz nasycony
23.3 g
Węglowodany
36.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Piersi z indyka (sous-vide, z osłoną noża miksującego) z ratatouille i ziemniakami
1 godz.
Kremowy gulasz cielęcy z ziemniakami; Serniczki na parze z gotowanymi jabłkami
1 godz. 20 min
Kurczak w sosie paprykowym z ryżem; Twarożek z morelami
1 godz.
Gulasz z pulpetami kiełbasianymi; Surówka z kalarepą
30 min
Indyk w sosie pesto z kaszą bulgur z warzywami
35 min
Ziołowy filet z indyka z marchewką i fasolką oraz purée z ziemniaków i batatów
50 min
Pizzaiola z kurczaka z purée selerowo-ziemniaczanym
1 godz.
Meksykańska tostada z wołowiną
1 godz.
Wędzony kurczak z porem w sosie śmietanowym
30 min
Wieprzowina z pieczarkami w sosie własnym i surówka z kalafiora
45 min
Gulasz
45 min
Indyk w musztardowym sosie śmietanowym z kluskami
45 min