
Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z pesto w stylu włoskim
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje
Składniki
Pesto z bazylii
-
sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki30 g
-
orzechów nerkowca15 g
-
ząbka czosnku (opcjonalnie)¼ - ½
-
liści bazylii, świeżych30 g
-
oliwy z oliwek60 g
-
wody mineralnej, niegazowanej30 g
-
soli¼ łyżeczki
Gotowanie makaronu i dodatki
-
wody1000 g
-
oliwy z oliwek5 g
-
soli1 łyżeczka
-
makaronu, suchego drobnego, w kształcie kokardek lub muszelek200 g
-
mozzarelli mini (150 g po odsączeniu)1 opakowanie
-
pomidorków koktajlowych przekrojonych na pół20
-
zielonych oliwek, bez pestek przekrojonych na pół20
-
rukoli (40-50 g, patrz wariant)½ opakowania
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
537.2 kcal /
2247.7 kJ
Białko
20.4 g
Tłuszcz
31.4 g
Węglowodany
44.8 g
Błonnik
3.9 g
Tłuszcz nasycony
9.5 g
Sód
1304.6 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

NEWSLETTER
9 Przepisów
Polska
Polska