Sałatka z pesto w stylu włoskim

Sałatka z pesto w stylu włoskim

4.6 73 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje

Składniki

Pesto z bazylii
  • sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
    30 g
    30 g sera grana padano, pokrojonego na 3 cm kawałki
  • orzechów nerkowca
    15 g
  • ząbka czosnku (opcjonalnie)
    ¼ - ½
  • liści bazylii, świeżych
    30 g
    30 g rukoli
  • oliwy z oliwek
    60 g
  • wody mineralnej, niegazowanej
    30 g
  • soli
    ¼ łyżeczki
Gotowanie makaronu i dodatki
  • wody
    1000 g
  • oliwy z oliwek
    5 g
  • soli
    1 łyżeczka
  • makaronu, suchego drobnego, w kształcie kokardek lub muszelek
    200 g
  • mozzarelli mini (150 g po odsączeniu)
    1 opakowanie
  • pomidorków koktajlowych przekrojonych na pół
    20
  • zielonych oliwek, bez pestek przekrojonych na pół
    20
  • rukoli (40-50 g, patrz wariant)
    ½ opakowania

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 537.2 kcal / 2247.7 kJ
Białko 20.4 g
Tłuszcz 31.4 g
Węglowodany 44.8 g
Błonnik 3.9 g
Tłuszcz nasycony 9.5 g
Sód 1304.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...