Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g d'eau minérale
- 20 g de levure boulangère fraîche, émiettée
- 200 g de farine de châtaigne
- 150 g de farine T 65, et un peu pouir fariner
- 10 g de sel
- 70 g de pignons de pin
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 2205 kJ / 519 kcal
- Białko
- 44 g
- Węglowodany
- 250 g
- Tłuszcz
- 61 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pain de campagne
3 godz. 45 min
Pain blanc en cocotte
3h 15min
Pain cocotte
2h 20min
Baguette au sarrasin
15h 25min
Pains de seigle au citron
3h 50min
Pain d'épeautre aux graines
6h 10min
Pain de seigle
4h 10min
Pain à la farine d'épeautre
3h
Pain à la patate douce
5hod. 25min
Pain aux cranberries, sarrasin et noisettes
6h 10min
Miche de petit épeautre
3 Std. 35 Min
Pain cocotte seigle et épautre
2 Std. 40 Min