Compotée de rhubarbe et biscuits à l'amande

Compotée de rhubarbe et biscuits à l'amande

5.0 1 ocena
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
4 portions

Składniki

Les biscuits à l'amande
  • de farine de blé et un peu pour le plan de travail
    120 g
  • de sucre en poudre
    25 g
  • de sucre vanillé
    1 sachet
  • d'huile neutre
    30 g
  • de levure chimique
    ¼ de c. à café
  • d'amandes en poudre
    15 g
Le sirop et la compotée à la rhubarbe
  • d'eau
    100 g
  • de rhubarbe en tronçons
    300 g
  • de sucre en poudre
    175 g
  • gousse de vanille
    1
  • citron jaune non traité le zeste et le jus
    1
La chantilly et le dressage
  • de crème liquide entière bien froide
    200 g
  • de mascarpone
    100 g
  • de sucre en poudre
    30 g
  • d'amandes effilées
    30 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 752.6 kcal / 3148.8 kJ
Białko 8.8 g
Tłuszcz 40.7 g
Węglowodany 92.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...