Glace melon-pastis et gressins au sésame

Glace melon-pastis et gressins au sésame

3.8 4 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz.
6 portions

Składniki

La glace melon/pastis
  • 400 g de melon coupé en cubes
  • 200 g de yaourt nature (2 pots env.)
  • 60 g de cassonade
  • 1 c. à soupe de jus de citron
  • 2 c. à soupe de pastis
  • 80 g d'eau
Les gressins au sésame
  • 100 g d'eau
  • 1 sachet de levure boulangère sèche
    10 g de levure boulangère fraîche, émiettée
  • 200 g de farine et un peu pour le plan de travail
  • 30 g de graines de sésame
  • 10 g d'huile d'olive et 3 c. à soupe
  • 1 pincée de sel
  • 30 g de miel

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 112.7 mg
Białko 7 g
Kalorie 1491.2 kJ / 355.8 kcal
Tłuszcz 14.3 g
Błonnik 2.8 g
Tłuszcz nasycony 2.2 g
Węglowodany 44.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...