Glace melon-pastis et gressins au sésame

Glace melon-pastis et gressins au sésame

3.7 3 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz.
6 portions

Składniki

La glace melon/pastis
  • de melon coupé en cubes
    400 g
  • de yaourt nature (2 pots env.)
    200 g
  • de cassonade
    60 g
  • de jus de citron
    1 c. à soupe
  • de pastis
    2 c. à soupe
  • d'eau
    80 g
Les gressins au sésame
  • d'eau
    100 g
  • de levure boulangère sèche
    1 sachet
    10 g de levure boulangère fraîche, émiettée
  • de farine et un peu pour le plan de travail
    200 g
  • de graines de sésame
    30 g
  • d'huile d'olive et 3 c. à soupe
    10 g
  • de sel
    1 pincée
  • de miel
    30 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 355.8 kcal / 1491.2 kJ
Białko 7 g
Tłuszcz 14.3 g
Węglowodany 44.3 g
Błonnik 2.8 g
Tłuszcz nasycony 2.2 g
Sód 112.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...