![Sorbet fraise, myrtille et chocolat blanc Sorbet fraise, myrtille et chocolat blanc](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/D2E7CD3A-CF97-47FE-B2E5-E4D7C829466F/Derivates/611a3614-709a-4f0d-9c27-955b714c6f2d.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 575 g de fraises fraîches, coupées en deux
- 75 g de chocolat blanc, en morceaux
- 75 g de myrtilles
- 95 g de sucre en poudre
- 25 g d'eau
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1096 kJ / 262 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 45 g
- Tłuszcz
- 7 g
Alternatywne przepisy
Glace mangue-Passion
12h
Glace pêche-fraise
15 min
Sorbet fraise-rhubarbe, coulis de fraises, meringues
8h 15 min
Sorbet banane et citron vert
10 min
Sorbet express pêche, abricot et banane
3hod. 15min
Sorbet fraise, banane et menthe
4h 15min
Sorbet mangue-Passion
12h
Sorbet framboise, citron vert et romarin
3hod. 15min
Sorbet à la fraise
12h
Sorbet fraise-banane
5min
Sorbet framboise-girofle
12h
Glace à la fraise sans crème
12h