Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 g de lait
- 150 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 1 bouquet de verveine fraîche
- 4 jaunes d'œufs
- 5 c. à soupe de sucre blond
- 1 c. à soupe de fécule de maïs, type Maïzena
- 350 g de framboises
- 50 g de sucre en poudre
- le jus d'1/2 citron jaune
- 100 g d'eau
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1247 kJ / 299 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 35 g
- Tłuszcz
- 14 g
Alternatywne przepisy
Tarte au lemon curd et aux framboises
3 Std. 20 Min
Faisselle et coulis d'abricot à la cardamome verte
24h
Crémeux et biscuit citron, coulis de fraise
1h 35 min
Verrine pêche, fraise et pesto de menthe
20 Min
Glace au litchi, coulis de framboise
6 Std. 20 Min
Cheesecake et coulis de fraises
1 godz. 5 min
Fontainebleau et coulis de fraises
5 Std. 10 Min
Pavlova végétalienne
3 Std.
Glace au chèvre et son coulis de fraises
12h
Tiramisu fraise rhubarbe en verrines
2 Std. 30 Min
Choux chantilly et fruits rouges
2h
Pavlova aux fruits rouges
4h