Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
100
g de chocolat noir 52% de cacao, en morceaux
lub 100 g de chocolat au lait, en morceaux - 140 g de purée de noisette (voir "Conseil(s)")
- 1 c. à soupe de sucre de canne
- ½ c. à café d'extrait de vanille
- 1 c. à soupe d'huile neutre
- 1 pincée de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 bocal
- Kalorie
- 6919.8 kJ / 1653.9 kcal
- Białko
- 28.8 g
- Węglowodany
- 82 g
- Tłuszcz
- 141.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 31.8 g
- Błonnik
- 24.5 g
- Sód
- 167.5 mg
Alternatywne przepisy
Pain de mie vapeur sans croûte
3h 10min
Madeleine fourrée
2u. 5min
Glace marbrée vanille chocolat café
11 Std. 30 Min
Caramel au beurre salé
1 godz. 45 min
Biscuits au sucre de coco
55 min
Minipavlovas à la crème glacée framboise
13 Std.
Pâte à tartiner au cacao végane
15 Min
Gâteau chocolat-courgette sans beurre
1h
Pâte à tartiner chocolat-noisette-aubergine
30 min
Pâte à tartiner choco-noisette
25 min
Pâte à tartiner au chocolat et à la châtaigne
45 min
Fondant au chocolat et haricots rouges sans gluten
35 min