Pudding de pain aux fruits rouges

Pudding de pain aux fruits rouges

Brak ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 55 min
12 parts

Składniki

La boisson à l'amande
  • d'amandes émondées
    250 g
  • de dattes dénoyautées
    50 g
  • d'eau
    1500 g
Le pudding
  • beurre pour le plat
  • de pain dur en fines tranches
    400 g
  • œufs
    8
  • de sucre roux
    80 g
  • gousse de vanille (graines seulement)
    1
  • de cannelle en poudre
    1 pincée
  • de noix de muscade en poudre
    1 pincée
La sauce aux fruits rouges
  • de sucre roux
    50 g
  • de jus d'orange fraîchement pressé
    150 g
  • de fruits rouges frais variés
    150 g
  • de yaourt à la grecque très froid, pour la finition
    240 g

Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 335 kcal / 1401.7 kJ
Białko 13.3 g
Tłuszcz 15.3 g
Węglowodany 38.6 g
Błonnik 4.6 g
Tłuszcz nasycony 2.6 g
Sód 221.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...