Pudding de pain aux fruits rouges

Pudding de pain aux fruits rouges

4.0 1 ocena
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 55 min
12 parts

Składniki

La boisson à l'amande
  • 250 g d'amande émondée
  • 50 g de dattes dénoyautées
  • 1500 g d'eau
Le pudding
  • beurre pour le plat
  • 400 g de pain dur en fines tranches
  • 8 œufs
  • 80 g de sucre roux
  • 1 gousse de vanille (graines seulement)
  • 1 pincée de cannelle en poudre
  • 1 pincée de noix de muscade en poudre
La sauce aux fruits rouges
  • 50 g de sucre roux
  • 150 g de jus d'orange fraîchement pressé
  • 150 g de fruits rouges frais variés
  • 240 g de yaourt à la grecque très froid, pour la finition

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 part

Sód 221.8 mg
Białko 13.3 g
Kalorie 1401.7 kJ / 335 kcal
Tłuszcz 15.3 g
Błonnik 4.6 g
Tłuszcz nasycony 2.6 g
Węglowodany 38.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...