
Urządzenia i Akcesoria
Cannelés meringue et crème de marrons
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
8 portions
Składniki
-
de lait250 g
-
de sucre en poudre215 g
-
œufs dont 2 oeufs entiers, 2 jaunes et 2 blancs4
-
gousses de vanille2
-
de crème de marrons et un peu pour le dressage150 g
-
de lait entier250 g
-
de farine60 g
-
d'huile neutre5 g
-
de rhum10 g
-
de fécule de maïs et 25 g1 c. à café
-
confiture de cassis (opcjonalnie)
Wartości odżywcze na 1 portion
Kalorie
274.6 kcal /
1148.9 kJ
Białko
6.2 g
Tłuszcz
5.8 g
Węglowodany
48.6 g
Błonnik
1.4 g
Tłuszcz nasycony
2 g
Sód
55.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Les cannelés
8 Przepisów
Francja
Francja