Cannelés meringue et crème de marrons

Cannelés meringue et crème de marrons

5.0 2 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
8 portions

Składniki

  • 250 g de lait
  • 215 g de sucre en poudre
  • 4 œufs dont 2 oeufs entiers, 2 jaunes et 2 blancs
  • 2 gousses de vanille
  • 150 g de crème de marrons et un peu pour le dressage
  • 250 g de lait entier
  • 60 g de farine
  • 5 g d'huile neutre
  • 10 g de rhum
  • 1 c. à café de fécule de maïs et 25 g
  • confiture de cassis (opcjonalnie)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 55.5 mg
Białko 6.2 g
Kalorie 1148.9 kJ / 274.6 kcal
Tłuszcz 5.8 g
Błonnik 1.4 g
Tłuszcz nasycony 2 g
Węglowodany 48.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...