Cannelés meringue et crème de marrons

Cannelés meringue et crème de marrons

5.0 1 ocena
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
8 portions

Składniki

  • de lait
    250 g
  • de sucre en poudre
    215 g
  • œufs dont 2 oeufs entiers, 2 jaunes et 2 blancs
    4
  • gousses de vanille
    2
  • de crème de marrons et un peu pour le dressage
    150 g
  • de lait entier
    250 g
  • de farine
    60 g
  • d'huile neutre
    5 g
  • de rhum
    10 g
  • de fécule de maïs et 25 g
    1 c. à café
  • confiture de cassis (opcjonalnie)

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 274.6 kcal / 1148.9 kJ
Białko 6.2 g
Tłuszcz 5.8 g
Węglowodany 48.6 g
Błonnik 1.4 g
Tłuszcz nasycony 2 g
Sód 55.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...