Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 160 g de lait
- 190 g de sucre en poudre
- 2 c. à soupe d'eau de rose
- 15 g de fécule de maïs
- 2 jaunes d'œufs
- 30 g d'amandes émondées
- 150 g de beurre pommade
- 4 œufs
- 150 g de poudre d'amande
- 1 pincée de sel
- 500 g de pâte feuilletée maison
- farine de blé, pour le plan de travail
- 50 g d'eau, et un peu pour souder les bords de la galette
- 1 c. à soupe de pétales de rose séchées comestibles
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 3308.9 kJ / 790.8 kcal
- Białko
- 14.6 g
- Węglowodany
- 63.1 g
- Tłuszcz
- 55.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 18.4 g
- Błonnik
- 3.8 g
- Sód
- 230.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pain cocotte
2h 20 min
Tarte aux framboises et au lemon curd
3 Std. 50 Min
Sauce aux poivrons rouges (sauce Ajvar)
55min
Gâteau aux noix et chocolat, ganache chocolat blanc et panais
1 Std. 50 Min
Risotto de printemps au bouillon d'épluchures
Brak ocen
Minimadeleines à la réglisse
30min
Crème pâtissière à la pistache
30min
Crêpes fourrées choco-noisette
1hod. 55min
Gâteau moelleux au citron
1小时
Chocolat fondu sans allergènes
10min
Tarte au fromage blanc et citron
7 godz. 30 min
Chantilly
5 dk