Galette des rois amande et rose

Galette des rois amande et rose

5.0 1 ocena
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 45 min
8 parts

Składniki

  • de lait
    160 g
  • de sucre en poudre
    190 g
  • d'eau de rose
    2 c. à soupe
  • de fécule de maïs
    15 g
  • jaunes d'œufs
    2
  • d'amandes émondées
    30 g
  • de beurre pommade
    150 g
  • œufs
    4
  • de poudre d'amande
    150 g
  • de sel
    1 pincée
  • de pâte feuilletée maison
    500 g
  • farine de blé pour le plan de travail
  • d'eau et un peu pour souder les bords de la galette
    50 g
  • de pétales de rose séchées comestibles
    1 c. à soupe

Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 790.8 kcal / 3308.9 kJ
Białko 14.6 g
Tłuszcz 55.1 g
Węglowodany 63.1 g
Błonnik 3.8 g
Tłuszcz nasycony 18.4 g
Sód 230.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...