Gratin de potimarron et pommes de terre, béchamel aux herbes et comté

Gratin de potimarron et pommes de terre, béchamel aux herbes et comté

4.2 63 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
4 portions

Składniki

  • 1 oignon coupé en deux
  • 20 g de beurre
  • 500 g d'eau
  • 1 c. à café de sel
  • 400 g de pommes de terre coupées en morceaux
  • 400 g de chair de potimarron coupée en morceaux
La béchamel aux herbes
  • 5 brins de coriandre fraîche
  • 3 brins d'estragon frais
  • 2 pincées d'aneth déshydraté
  • 2 pincées de noix de muscade en poudre
  • 2 pincées de sel
  • 2 pincées de poivre 5 baies
  • 30 g de farine de blé
  • 30 g de beurre et un peu pour le plat à gratin
  • 400 g de lait
  • 20 g de gruyère râpé

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 617.8 mg
Białko 9 g
Kalorie 1393.5 kJ / 334 kcal
Tłuszcz 18.3 g
Błonnik 4.8 g
Tłuszcz nasycony 11.8 g
Węglowodany 32 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...