![Lotte à la diepoise Lotte à la diepoise](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/ff67aa280ccdcd98fa2650efef657dde/Derivates/1e62ee9cdc6de23042c34b49613298b044641513.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g d'eau
- 3 étoiles de badiane
- 500 g de filet de lotte, sans peau et sans arêtes, coupées en morceaux
- 300 g de crevettes cuites, décortiquées
- 300 g de moules
- 3 échalotes, coupées en deux
- 150 g de vin blanc
- 150 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 50 g de beurre, coupé en morceaux
-
couscous, pour le service
lub riz, pour le service
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1271.8 kJ / 304.2 kcal
- Białko
- 28.7 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 16.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.8 g
- Błonnik
- 0.5 g
- Sód
- 341.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Osso-buco de cabillaud
45 dk
Blanquette de saumon aux champignons des bois
50 dk
Tajine de lotte au citron confit
1h 35min
Encornets à la provençale
55 min
Vatapa aux crevettes
50 dk
Lotte et crevettes à l'américaine
1j 15 menit
Papillote de bar aux légumes, sauce vin rouge
55 min
Tajine de poissons au curry
55 min
Tajine de crevettes, moules et noix de saint-jacques
1sa 5 dk
Lotte à la provençale
50 dk
Osso-buco de lotte
45 dk
Blanquette de noix de saint-jacques
45 dk