Sardines aux pommes de terre, crème à la ciboulette

Sardines aux pommes de terre, crème à la ciboulette

3.8 4 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
4 portions

Składniki

  • citron jaune non traité zeste et jus
    1
  • de graines de fenouil
    1 c. à café
  • de graines d'anis vert
    1 c. à café
  • de graines de cumin noir
    1 c. à café
  • de sel à ajuster en fonction des goûts
    5 pincées
  • de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
    3 pincées
  • d'huile d'olive
    50 g
  • sardines fraîches entières, vidées, nettoyées et étêtées
    12
  • d'eau
    500 g
  • de pommes de terre coupées en morceaux
    600 g
  • de crème fraîche épaisse, 40% m.g. min.
    200 g
  • de ciboulette fraîche ciselés
    10 brins

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 855.8 kcal / 3574 kJ
Białko 49.2 g
Tłuszcz 58.5 g
Węglowodany 31.2 g
Błonnik 4.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...