Anneaux de calamar au vin rouge

Anneaux de calamar au vin rouge

4.2 19 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
4 portions

Składniki

  • 1500 g d'eau
  • 600 g de calamars coupés en anneaux
  • 10 g de sel et 3 pincées, à ajuster en fonction des goûts
  • 2 pincées de poivre fraîchement moulu à ajuster en fonction des goûts
  • 100 g d'oignon coupé en deux
  • 1 gousse d'ail
  • 15 g d'huile d'olive
  • 400 g de vin rouge
  • 50 g de concentré de tomate
  • 1 branche de thym frais
  • 1 feuille de laurier
  • 200 g de riz préalablement rincé sous un filet d'eau froide

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 1154.8 mg
Białko 43.5 g
Kalorie 1979.8 kJ / 469.5 kcal
Tłuszcz 6 g
Błonnik 1.5 g
Tłuszcz nasycony 1 g
Węglowodany 45 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...