Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1500 g d'eau
- 600 g de calamars, coupés en anneaux
- 10 g de sel et 3 pincées, à ajuster en fonction des goûts
- 2 pincées de poivre fraîchement moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 100 g d'oignon, coupé en deux
- 1 gousse d'ail
- 15 g d'huile d'olive
- 400 g de vin rouge
- 50 g de concentré de tomate
- 1 branche de thym frais
- 1 feuille de laurier
- 200 g de riz, préalablement rincé sous un filet d'eau froide
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1979.8 kJ / 469.5 kcal
- Białko
- 43.5 g
- Węglowodany
- 45 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Sód
- 1154.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Calamars aux tomates, poivrons et paprika
45 min
Risotto au calamar
1 godz. 30 min
Encornets sautés à l'ail et au chorizo
20 min
Ragoût de calamars, chorizo et haricots blancs
5h 30min
Bourride
1h
Lotte à la diepoise
40 min
Riz à la morue et aux moules
50 min
Calamars Assam
30 min
Salade de raie
1 godz. 45 min
Ragoût de poulpe méditerranéen
1h 35 min.
Mijoté de poulpe à la tomate et à la menthe
1 godz. 10 min
Calamars vapeur à la catalane
35 min