![Anneaux de calamar au vin rouge Anneaux de calamar au vin rouge](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/28f67d6f-2a7b-426c-8065-358b2651718c/Derivates/236217d5-8275-4710-a56e-a0ebf8dcd242.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1500 g d'eau
- 600 g de calamars, coupés en anneaux
- 10 g de sel et 3 pincées, à ajuster en fonction des goûts
- 2 pincées de poivre fraîchement moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 100 g d'oignon, coupé en deux
- 1 gousse d'ail
- 15 g d'huile d'olive
- 400 g de vin rouge
- 50 g de concentré de tomate
- 1 branche de thym frais
- 1 feuille de laurier
- 200 g de riz, préalablement rincé sous un filet d'eau froide
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1979.8 kJ / 469.5 kcal
- Białko
- 43.5 g
- Węglowodany
- 45 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Sód
- 1154.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Filet mignon de porc façon vindaloo
30 min
Ragoût de poulpe méditerranéen
1h 35min
Calamars vapeur à la catalane
35 min
Seiche sauce au vin rouge
1 Std. 5 Min
Cassoulet de la mer
50 мин.
Joues de porc au citron confit
1 Std. 5 Min
Quiche aux fruits de mer
1h 15min
Cabillaud de Noël au four (Portugal)
1h 15min
Curry de porc aux pommes de terre
1h 15min
Petits encornets à l'ail, artichauts et lard
30 min
Ragoût de calamars, chorizo et haricots blancs
5h 30min
Porc aux lentilles
1ч. 20 мин.