![Nage iodée de sot-l'y-laisse aux huîtres Nage iodée de sot-l'y-laisse aux huîtres](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/A9CD5A29-DCBD-4A7A-AAFA-B707D6A33E7E/Derivates/445C7BC1-AD23-4BB9-B6D7-C39168FF883A.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 12 sot-l'y-laisse de dinde ou 24 sot-l'y-laisse de poulet
- 30 g de sauce de soja
- 20 g de mirin
- 12 huîtres creuses, non ouvertes
- 5 g de gingembre frais
- 80 g d'oignons nouveaux
- 650 g d'eau
- 1 cube de bouillon de légumes
- 200 g de carottes, taillées en julienne
- 150 g de radis noir, taillé en julienne
- 1 tige de citronnelle fraîche, finement ciselée
- 20 brins de ciboulette fraîche, ciselés
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 763 kJ / 181 kcal
- Białko
- 25.8 g
- Węglowodany
- 8.7 g
- Tłuszcz
- 4.7 g
- Błonnik
- 1.2 g
Alternatywne przepisy
Petits pois à la française
45min
Agneau au citron
1h 10min
Cotriade
1h
Vol-au-vent aux coquillages
1h 5min
Soupe au chou et aux petits farcis
1h
Velouté de langoustines à la vanille
55 min
Tartelette aux asperges
14 Std.
Financiers aux asperges vertes et oranges
1h
Paupiettes d'agneau
1h 30min
Velouté de langoustines à la coriandre
1h
AOUT - Condiment catalan - Richard Toix
3h 30min
Crabes farcis
1 Std. 15 Min