![Pain noir aux graines Pain noir aux graines](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/362d858c9922855e65e3a1e1a4a66206/Derivates/7caf2dd484c56a100d18029b320eb3251b7ccb93.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g d'eau
- 10 g de levure boulangère sèche
- 350 g de farine de seigle
- 150 g de farine de blé
- 10 g de sel
- 2 c. à soupe de graines de tournesol
- 2 c. à soupe de graines de courge
- 2 c. à soupe de graines de sésame
- 1 c. à soupe de miel
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 872.5 kJ / 208.5 kcal
- Białko
- 6.7 g
- Węglowodany
- 40.7 g
- Tłuszcz
- 2.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.4 g
- Błonnik
- 5.2 g
- Sód
- 391.7 mg
Alternatywne przepisy
Pain maison au maïs
2 Std. 30 Min
Pain en cocotte à la châtaigne
4小时 30 分钟
Pain complet vapeur
4h
Pain brioché roulé cannelle et cranberries
3h 20min
Pain au levain
17 godz.
Pain de seigle
4h 10min
Miche de petit épeautre
3 godz. 35 min
Pain au miel et aux flocons d'avoine
3h 20min
Pain d'épeautre aux graines
6 Std. 10 Min
Pain viking au sésame
3 godz. 10 min
Pain cocotte seigle et épautre
2hod. 40min
Pain de campagne en cocotte
2sa 10 dk