Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g d'eau
- 10 g de levure boulangère sèche
- 350 g de farine de seigle
- 150 g de farine de blé
- 10 g de sel
- 2 c. à soupe de graines de tournesol
- 2 c. à soupe de graines de courge
- 2 c. à soupe de graines de sésame
- 1 c. à soupe de miel
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 872.5 kJ / 208.5 kcal
- Białko
- 6.7 g
- Węglowodany
- 40.7 g
- Tłuszcz
- 2.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.4 g
- Błonnik
- 5.2 g
- Sód
- 391.7 mg
Alternatywne przepisy
Petits pains aux noix
4 Std. 30 Min
Pain express au sésame
1 Std. 15 Min
Petits pains aux figues
3 Std. 40 Min
Baguette au sarrasin
15h 25min
Pain maison au maïs
2 Std. 30 Min
Pain d'épeautre aux graines
6 Std. 10 Min
Pain au levain
17h
Pain à la patate douce
5 godz. 25 min
Pain complet vapeur
4 Std.
Pain viking au sésame
3u. 10min
Pain aux cranberries, sarrasin et noisettes
6 Std. 10 Min
Pain cocotte seigle et épautre
2h 40min