Cheesecake au sésame noir et curd au yuzu

Cheesecake au sésame noir et curd au yuzu

4.0 7 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 3 godz. 20 min
8 portions

Składniki

Le curd au yuzu
  • 240 g de sucre
  • 80 g jus de citron
  • 70 g de jus de yuzu
  • 120 g de beurre doux
  • 3 œufs
Le cheesecake marbré au sésame noir
  • 6 g de feuilles de gélatine alimentaire
  • 400 g de crème liquide 30-40% m.g.
  • 200 g de biscuits sablés au beurre en morceaux
  • 20 g de graines de sésame noir
  • 80 g de beurre mou
  • 400 g de mascarpone
  • 100 g de sucre en poudre
  • 3 c. à soupe de pâte de sésame noir

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 320.5 mg
Białko 10.6 g
Kalorie 3767.9 kJ / 900.6 kcal
Tłuszcz 68.7 g
Błonnik 0.9 g
Tłuszcz nasycony 37.3 g
Węglowodany 64.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...