Minigâteaux aux pommes sans gluten

Minigâteaux aux pommes sans gluten

3.0 2 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 55 min
8 portions

Składniki

  • de farine d'amande et un peu pour les ramequins
    145 g
  • de farine de noix de coco
    30 g
  • d'huile de noix de coco
    50 g
  • de crème fraîche épaisse, 30% m.g. min.
    40 g
  • de poudre de stévia
    45 g
  • œufs
    2
  • d'extrait naturel de vanille
    1 c. à café
  • de levure chimique (½ sachet)
    1 c. à café
  • de sel
    1 pincée
  • de pommes granny-smith coupées en morceaux
    170 g
  • de beurre en morceaux, et un peu pour les ramequins
    50 g
  • d'eau
    30 g
  • de cannelle en poudre
    1 ½ c. à café

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 264.4 kcal / 1106.2 kJ
Białko 6.5 g
Tłuszcz 23.1 g
Węglowodany 15.8 g
Błonnik 4.6 g
Tłuszcz nasycony 10.7 g
Sód 146.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...