Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta choux
- 150 g di acqua
- 80 g di burro a pezzi
- 1 pizzico di sale
- 10 g di zucchero
- 120 g di farina tipo 00
- 3 uova
Crema al tiramisù
- 80 g di zucchero
- 5 g di caffè istantaneo
- 200 g di panna (min. 30% di grassi)
- 400 g di mascarpone
- 30 g di liquore all'amaretto
- cacao amaro in polvere, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 944 kJ / 226 kcal
- Białko
- 3.5 g
- Węglowodany
- 11.6 g
- Tłuszcz
- 18.2 g
Alternatywne przepisy
Crema pasticcera
15 min
Pasta Choux
2 Std.
Pan di Spagna
1 godz. 50 min
Glassa di zucchero
10 min
Crostatine ribes e cioccolato bianco
4h 35 min
Crema tartufo
12h 20 min
Rotolo al caffe e nocciola
2 Std. 30 Min
Fantasia di nocciole
1 Std. 35 Min
Cupcake mimosa
1h
Rotolo al tiramisù
3 Std. 30 Min
Torta mimosa
1小时 5 分钟
Bignè con crema pasticcera
3 Std.