Bignè con frutti canditi

Bignè con frutti canditi

4.6 5 ocen
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 6 godz. 30 min
18 pezzi

Składniki

Pasta choux
  • 150 g di acqua
  • 80 g di burro a pezzi
  • 1 pizzico di sale
  • 10 g di zucchero
  • 120 g di farina tipo 00
  • 3 uova
Farcitura
  • 80 g di zucchero
  • 3 uova
  • 1 stecca di vaniglia i semini estratti e la bacca
  • 250 g di latte
  • 25 g di amido di mais (maizena)
  • 35 g di burro a temperatura ambiente
  • 1 foglio di gelatina (2 g), ammollato in acqua fredda per 10 minuti e strizzato
  • 200 g di panna (min. 30% di grassi)
  • 35 g di liquore all'arancia
Terminare la preparazione
  • 75 g di frutta candita mista a tocchetti
  • zucchero a velo a piacere

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 pezzo

Białko 3.9 g
Kalorie 821 kJ / 197 kcal
Tłuszcz 12.1 g
Węglowodany 17.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...