Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta choux
- 150 g di acqua
- 80 g di burro a pezzi
- 1 pizzico di sale
- 10 g di zucchero
- 120 g di farina tipo 00
- 3 uova
Farcitura
- 80 g di zucchero
- 3 uova
- 1 stecca di vaniglia, i semini estratti e la bacca
- 250 g di latte
- 25 g di amido di mais (maizena)
- 35 g di burro a temperatura ambiente
- 1 foglio di gelatina (2 g), ammollato in acqua fredda per 10 minuti e strizzato
- 200 g di panna (min. 30% di grassi)
- 35 g di liquore all'arancia
Terminare la preparazione
- 75 g di frutta candita mista a tocchetti
- zucchero a velo, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 821 kJ / 197 kcal
- Białko
- 3.9 g
- Węglowodany
- 17.4 g
- Tłuszcz
- 12.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bignè al tiramisù
4 Std.
Pan di Spagna
1h
Cassata siciliana
6 Std. 35 Min
Chiacchiere
1 Std. 35 Min
Pasta choux
2h
Bignè all'amarena
3 Std.
Cigni alla crema diplomatica
2h
Ciambelle di Carnevale
4 godz. 5 min
Crema diplomatica
30 Min
Sfinci siciliane
2 godz. 30 min
Crema mousseline
1h
Bignè con crema pasticcera
3 Std.