Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g chalota
- 30 g manteiga
- 500 g couve-flor, só os floretes (3 cm apox.)
- 150 - 180 g leite gordo
- ½ c. chá de sal
- 5 - 10 g trufa fresca cortada em fatias finas (2 mm aprox.)
- 1 - 2 pitadas de pimenta preta
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 475.7 kJ / 113.7 kcal
- Białko
- 3.9 g
- Węglowodany
- 9.6 g
- Tłuszcz
- 7.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.7 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 347 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ceviche no ananás
6h 15min
Filetes de truta a vapor com puré de brócolos
40 min
Salada de couve roxa e maçã com queijo feta crocante e pesto de ervas
30 min
Salada de arroz selvagem com aspargos e castanha de cajú
3 Std. 20 Min
Piza de batata-doce
1 Std. 20 Min
Fajitas com pasta de peru e cogumelos
25min
Bolo de laranja com tisana drenante
1h
Perna de borrego com crosta de ervas e puré de couve-flor e pera
2 Std. 5 Min
Pato com ameixas e puré de couve-flor e batata
2h
Atum braseado com puré de cenoura e legumes ao vapor
50min
Pão com barriga de porco (Gua Bao)
1 Std. 20 Min
Banana bread sem farinha
1 Std. 20 Min