Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 dentes de alho
- 200 g vinho branco
- 2 folhas de louro
- 500 g carne de vaca em tiras (1x3-4 cm aprox.)
- 40 g azeite
- 2 dente de alho cortado em lâminas
- 1 c. chá de sal
- 30 g água
- 300 g cogumelos frescos cortados em fatias
-
20
g azeite
lub 20 g óleo vegetal - 20 g sopa de rabo de boi (1 c. de sopa aprox.)
- 6 bolos do caco
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2054.3 kJ / 491 kcal
- Białko
- 28.8 g
- Węglowodany
- 39.3 g
- Tłuszcz
- 22.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.1 g
- Błonnik
- 2.4 g
- Sód
- 1024.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pernas de frango assadas com molho de cerveja
1 Std. 30 Min
Costeletas de porco com molho de café
40 Min
Frango jerk jamaicano
1 Std. 15 Min
Hambúrgueres com pulled pork
4 Std. 50 Min
Frango com rum e coca-cola
40 Min
Ovos com bacon e pimentos
35 Min
Pernil de porco com cebolinhas, cogumelos e esmagada de ervilhas e espargos
12h
Coxas de galinha teriyaki
2 Std.
Esparguete à carbonara
30 Min
Baguete com carne e molho de ervas
40 Min
Entrecosto em slow cooking com molho barbecue
4 Std. 25 Min
Tiras de peru com molho cremoso
45 Min