Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g queijo da Ilha
- 50 g amêndoa c/ pele
- 2 dentes de alho
- 100 g espinafres
- 300 g azeite
- ½ c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 2773 kJ / 662.8 kcal
- Białko
- 7.7 g
- Węglowodany
- 3.7 g
- Tłuszcz
- 69.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 12 g
- Błonnik
- 1.7 g
- Sód
- 400.5 mg
Alternatywne przepisy
Molho de tomate e manjericão
25min
Molho pesto
5 Min
Pesto de rúcula e noz
5 Min
Guacamole
5 Min
Molho de tomate
35min
Hambúrgueres de lentilhas em pão de beterraba com maionese vegan
4h 20 min
Húmus de tomate seco com crackers
1h 15min
Pesto de beterraba assada com amêndoa
30min
Húmus
10min
Húmus de beterraba
5 Min
Falafel com húmus de beterraba
20min
Maionese que não é maionese
5 Min