Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g queijo da Ilha
- 50 g amêndoa c/ pele
- 2 dentes de alho
- 100 g espinafres
- 300 g azeite
- ½ c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 2773 kJ / 662.8 kcal
- Białko
- 7.7 g
- Węglowodany
- 3.7 g
- Tłuszcz
- 69.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 12 g
- Błonnik
- 1.7 g
- Sód
- 400.5 mg
Alternatywne przepisy
Risoto de beterraba
30min
Falafel com húmus de beterraba
20 min
Falafel de cenoura e sementes de girassol com salada de tomate e hortelã
45 min
Dahl de lentilhas, amêndoa e cebola roxa
2h 40 min
Pesto de rúcula e noz
5 min
Pesto de couve e avelã
5 min
Pesto de beterraba assada com amêndoa
30min
Strudel de cogumelos, feta e espinafres
1óra 45p
Húmus
10 min
Húmus de beterraba
5 min
Moussaka de lentilhas
2h 20min
Molho pesto
5 min