Urządzenia i Akcesoria
Ervilhas com ovos escalfados
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
6 doses
Składniki
-
ovo6
-
azeite q.b. p/ pincelar
-
cebola150 g
-
dente de alho1
-
tomate150 g
-
chouriço cortado às rodelas200 g
-
ervilhas congeladas1000 g
-
1 cubo de caldo de legumes (para 0,5 l)caldo de legumes caseiro1 c. chá de
-
vinho branco150 g
-
água100 g
-
sal½ c. chá de
-
coentro picado q.b.
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 dose
Białko
23 g
Kalorie
1842 kJ /
441 kcal
Tłuszcz
30 g
Błonnik
13 g
Węglowodany
14 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Salada de bacalhau com grão de bico
13 godz. 20 min
Strogonoff
1 godz.
Arroz doce
1 godz.
Favas guisadas
50 min
Feijoada
1 godz. 10 min
Bacalhau espiritual
50 min
Caldeirada de peixe
45 min
Caldo verde
40 min
Molho béchamel
15 min
Arroz de tomate
30 min
Almôndegas com molho de tomate
40 min
Panquecas estilo Americano
40 min