Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g espelta
- 20 g azeite, mais q.b. p/ fritar
- 1 dente de alho
- 100 g cenoura cortada em pedaços
- 10 g salsa
- 50 g cebola
- 300 g água
-
1
c. chá de caldo de legumes caseiro
lub 1 cubo caldo de legumes - 150 g pão duro cortado em pedaços
- Leite q.b. p/ demolhar (200-250 g aprox.)
- 2 ovos
- 1 - 2 pitadas de cominhos em pó
- ¾ c. chá de sal
- ½ c. chá de pimenta
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 543.9 kJ / 130 kcal
- Białko
- 4.8 g
- Węglowodany
- 19.1 g
- Tłuszcz
- 4.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.8 g
- Błonnik
- 2.6 g
- Sód
- 172 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tempeh teriyaki com legumes e arroz
40min
Muffins de mirtilo e queijo vegan
1 Std. 20 Min
Brownie de batata-doce
1h
Couve-flor e brócolos com molho de caju e especiarias
1h
Pastéis de soja
20min
Couves com ervilhas e azeite de ervas
40min
Tarte de legumes com farinha de grão vegan
1h 5min
Tarte de farinha de grão e cebola roxa com salada morna
1h 5min
Tortilha espanhola baixa em calorias
45min
Trigo sarraceno com cogumelos
25min
Tofu com caril katsu vegan
1h
Rolo vegetariano
1 godz. 50 min