Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crumble
- 65 g farinha tipo 65
- 130 g flocos de aveia grossos
- 80 g manteiga
- 10 g coentros
- 10 g salsa
- 5 g aneto
- 60 g amêndoa c/ pele
- 30 g sementes de abóbora
- 30 g sementes de girassol
Legumes
- 500 g água
- 1 ½ c. chá de sal
- 350 g brócolos, só os floretes
- 200 g ervilhas frescas
- 150 g ervilhas de quebrar
- 150 g curgete cortada em lâminas finas
- Azeite q.b. p/ untar
- 150 g espinafres baby
- 20 g manjericão
Molho
- 50 g queijo Emmental
- 400 g leite
- 40 g farinha tipo 65
- 20 g manteiga
- ½ c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
- 1 pitada de noz-moscada
-
½
c. chá de caldo de legumes caseiro
lub ½ cubo de caldo de legumes
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1542 kJ / 369 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Błonnik
- 6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salada de quinoa e feijão-verde
30min
Tarte leve de amora
1h 30 min
Tarte de polenta e curgete
50min
Salada de quinoa, couve, cenoura e feijão de soja
25 Min
Empadão de legumes
1óra
Caprese de beringela no forno com cuscuz
1óra
Salada quente de bulgur com abóbora
50min
Crocante mediterrânico
50min
Soufflé de alho-francês
1h 30 min
Penne com beringela no forno
50min
One pot de quinoa
40 min
Crumble de abóbora, batata-doce e curgete
50min