Wersje kompatybilne
Cynamonowe śliwki (sous-vide, z osłoną noża miksującego)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g sherry (patrz wskazówka)
- 10 - 12 kostek cukru
- 500 g śliwek, przekrojonych na pół, bez pestek
- ½ - 1 łyżeczka cynamonu, mielonego
- 1400 - 1600 g wody
- 10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 448.1 kJ / 107.1 kcal
- Białko
- 0.9 g
- Węglowodany
- 25.8 g
- Tłuszcz
- 0.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 1.9 g
- Sód
- 14.6 mg
Alternatywne przepisy
Herbata po góralsku
20min
Tosty francuskie z czerstwych bułek
25min
Rozgrzewająca herbata z hibiskusa
30min
Mocne rumienienie wieprzowiny (pokrojonej w kostkę)
15min
Rumienienie wołowiny (medium rare)
15min
Mocne rumienienie wołowiny (pokrojonej w paski)
15min
Mocne rumienienie wieprzowiny (pokrojonej w paski)
15min
Wolno gotowane gruszki w czerwonym winie (z osłoną noża miksującego)
5h
Wolno gotowane ananasy w syropie chili z kruszonką kokosową (z osłoną noża miksującego)
3 Std. 40 Min
Wschodnioeuropejski brunch
1h 30min
Francuski brunch
1h 30min
Gruszki w czerwonym winie
3h 10 min.