Urządzenia i Akcesoria
Cynamonowe śliwki (sous-vide, z osłoną noża miksującego)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
4 porcje
Składniki
-
20 g sherry (patrz wskazówka)
-
10 - 12 kostek cukru
-
500 g śliwek przekrojonych na pół, bez pestek
-
½ - 1 łyżeczka cynamonu, mielonego
-
1400 - 1600 g wody
-
10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
14.6 mg
Białko
0.9 g
Kalorie
448.1 kJ /
107.1 kcal
Tłuszcz
0.4 g
Błonnik
1.9 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Węglowodany
25.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Banany w karmelu z przyprawami korzennymi
1 godz. 50 min
Trifle z rabarbarem
2 godz. 45 min
Jogurt naturalny w naczyniu miksującym
12 godz. 10 min
Jogurt grecki
12 godz. 15 min
Jogurt waniliowy
12 godz. 20 min
Płynny budyń – 1200 ml
15 min
Wolno gotowane gruszki w czerwonym winie (z osłoną noża miksującego)
5 godz.
Wolno gotowane ananasy w syropie chili z kruszonką kokosową (z osłoną noża miksującego)
3 godz. 40 min
Gruszki (sous-vide) z sosem cynamonowym (z osłoną noża miksującego)
2 godz. 5 min
Biscotti z migdałami i gruszki w syropie
4 godz. 50 min
Zimowy poncz
20 min
Jogurt naturalny na Varomie
12 godz.