Urządzenia i Akcesoria
Cynamonowe śliwki (sous-vide, z osłoną noża miksującego)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
4 porcje
Składniki
-
20 g sherry (patrz wskazówka)
-
10 - 12 kostek cukru
-
500 g śliwek przekrojonych na pół, bez pestek
-
½ - 1 łyżeczka cynamonu, mielonego
-
1400 - 1600 g wody
-
10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
14.6 mg
Białko
0.9 g
Kalorie
448.1 kJ /
107.1 kcal
Tłuszcz
0.4 g
Błonnik
1.9 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Węglowodany
25.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Orzechy włoskie w karmelu
1 Std. 30 Min
Kawowy sos karmelowy
45 Min
Bezy cynamonowe z karmelizowanymi śliwkami
2 Std. 40 Min
Pikantne karmelizowane orzechy z rozmarynem
45 Min
Pomarańczowe zabajone
15 Min
Kompot gruszkowy (w słoikach na zimę)
50 Min
Mazurek wieniec z karmelizowanymi cytrusami
1 Std. 35 Min
Wolno gotowane gruszki w czerwonym winie (z osłoną noża miksującego)
5 Std.
Kardamonowa panna cotta z różanym syropem
3 Std. 40 Min
Rabarbar pod kruszonką
55 Min
Chutney truskawkowo-jabłkowy z zielonym pieprzem
1 Std.
Mazurek różany
1 Std. 40 Min