Wersje kompatybilne
Cynamonowe śliwki (sous-vide, z osłoną noża miksującego)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g sherry (patrz wskazówka)
- 10 - 12 kostek cukru
- 500 g śliwek, przekrojonych na pół, bez pestek
- ½ - 1 łyżeczka cynamonu, mielonego
- 1400 - 1600 g wody
- 10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 448.1 kJ / 107.1 kcal
- Białko
- 0.9 g
- Węglowodany
- 25.8 g
- Tłuszcz
- 0.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 1.9 g
- Sód
- 14.6 mg
Alternatywne przepisy
Bentō śniadaniowe
40 min
Gruszki w czerwonym winie
3h 10min
Francuski brunch
1h 30min
Gruszki (sous-vide) z sosem cynamonowym (z osłoną noża miksującego)
2 Std. 5 Min
Kotlety schabowe z kością (sous-vide) i sałatka jabłkowa (z osłoną noża miksującego)
2h 40min
Japońska sałatka ogórkowa z awokado i algami morskimi (Sunomono)
1 Std. 20 Min
Krem z owoców leśnych (berry curd) – 700 g
20 min
Angielski pudding z Varomy z sosem waniliowym
40 min
Galaretka wiśniowo-bananowa
25 Min
Podpłomyk z rabarbarem i gorgonzolą
1h
Płynny budyń – 1200 ml
15 min
Wolno gotowane gruszki w czerwonym winie (z osłoną noża miksującego)
5h