
Wersje kompatybilne
Cynamonowe śliwki (sous-vide, z osłoną noża miksującego)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g sherry (patrz wskazówka)
- 10 - 12 kostek cukru
- 500 g śliwek przekrojonych na pół, bez pestek
- ½ - 1 łyżeczka cynamonu, mielonego
- 1400 - 1600 g wody
- 10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 107.1 kcal / 448.1 kJ
- Białko
- 0.9 g
- Tłuszcz
- 0.4 g
- Węglowodany
- 25.8 g
- Błonnik
- 1.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Sód
- 14.6 mg
Alternatywne przepisy
Francuski brunch
1 godz. 30 min
Kompot gruszkowy (w słoikach na zimę)
50 min
Pisco sour
10 min
Banany w karmelu z przyprawami korzennymi
1 godz. 50 min
Wolno gotowane gruszki w czerwonym winie (z osłoną noża miksującego)
5 godz.
Bakłażan (sous-vide) z miso (z osłoną noża miksującego)
2 godz. 45 min
Owoce z grzańcem pod koglem-moglem
45 min
Syrop waniliowo-cytrynowy
1 godz. 15 min
Kremowe aïoli na żółtkach
10 min
Wolno gotowane koreańskie żeberka i fajitas (z osłoną noża miksującego)
4 godz. 10 min
Gruszki (sous-vide) z sosem cynamonowym (z osłoną noża miksującego)
2 godz. 5 min
Angielski pudding z Varomy z sosem waniliowym
40 min