
Urządzenia i Akcesoria
Wytrawny sos zabaglione z czosnkiem niedźwiedzim
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 10 min
4 porcje
Składniki
-
50 g liści czosnku niedźwiedziego, świeżych pokrojonych na 3 cm kawałki
-
50 g białego wina
-
50 g wody
-
¼ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki cukru
-
3 - 4 ziarna pieprzu kolorowego
-
¼ łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
6 żółtek
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
80.6 kcal /
337.4 kJ
Białko
3.7 g
Tłuszcz
5.5 g
Węglowodany
1.7 g
Błonnik
0.4 g
Tłuszcz nasycony
2 g
Sód
156.6 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

JEDZ KOLOROWO II
12 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Krem z suszonych grzybów
55 min
Przyprawa z suszonym czosnkiem niedźwiedzim
2 godz. 10 min
Sos holenderski – 250 ml
15 min
Sos cytrynowy
20 min
Sos Mojo Amarillo
45 min
Zupa z kopru włoskiego i sera
20 min
Olej aromatyzowany czosnkiem niedźwiedzim
8 godz. 15 min
Dressing z awokado i bazylii
10 min
Pasta z pieczonego bakłażana
1 godz. 50 min
Szparagi z młodymi ziemniakami i jogurtowym sosem holenderskim
55 min
Pesto z czosnku niedźwiedziego
10 min
Sos holenderski
15 min