
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g liści czosnku niedźwiedziego, świeżych, pokrojonych na 3 cm kawałki
- 50 g białego wina
- 50 g wody
- ¼ łyżeczki soli
- ¼ łyżeczki cukru
- 3 - 4 ziarna pieprzu kolorowego
-
¼
łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
lub ¼ kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l) - 6 żółtek
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 337.4 kJ / 80.6 kcal
- Białko
- 3.7 g
- Węglowodany
- 1.7 g
- Tłuszcz
- 5.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 0.4 g
- Sód
- 156.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Oliwa truflowa
10min
Gruszki w czerwonym winie
3h 10min
Ravioli z pokrzywą i ricottą
1h 30min
Moskole z podhalańskim sosem grzybowym
2 godz. 40 min
Białe szparagi z jogurtowym sosem à la holenderskim
1 Std.
Sos berneński
15min
Wytrawne serniczki z łososiem
4h 15min
Dressing z sera pleśniowego w stylu amerykańskim
5 min
Ozory w sosie chrzanowym na zimno
3h 25min
Zupa krem ze szparagów
45 Min
Sos holenderski
15min
Kremowy sos grzybowy na winie
30min