Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g liści czosnku niedźwiedziego, świeżych, pokrojonych na 3 cm kawałki
- 50 g białego wina
- 50 g wody
- ¼ łyżeczki soli
- ¼ łyżeczki cukru
- 3 - 4 ziarna pieprzu kolorowego
-
¼
łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
lub ¼ kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l) - 6 żółtek
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 337.4 kJ / 80.6 kcal
- Białko
- 3.7 g
- Węglowodany
- 1.7 g
- Tłuszcz
- 5.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 0.4 g
- Sód
- 156.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Aioli
5 min
Espresso martini
5 min
Kanapki z pastą z ogórka i ricotty
10 min
Wolno gotowana francuska zupa cebulowa (z osłoną noża miksującego)
5 Std. 30 Min
Moskole z podhalańskim sosem grzybowym
2h 40min
Sos bazyliowo-musztardowy
20 Min
Grzanka z serkiem, kawiorem i surówką z rzodkiewki
25 min
Cykoria zapiekana w cieście francuskim
1 godz. 5 min
Gulasz z zielonej soczewicy i chorizo
1 godz.
Pasta truflowa (pate pieczarkowe z truflą)
20 Min
Pesto grzybowo-pieczarkowe
45 min
Spaghetti z anchois, bułką tartą i parmezanem
40 min