Urządzenia i Akcesoria
Wytrawny sos zabaglione z czosnkiem niedźwiedzim
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 10 min
4 porcje
Składniki
-
50 g liści czosnku niedźwiedziego, świeżych pokrojonych na 3 cm kawałki
-
50 g białego wina
-
50 g wody
-
¼ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki cukru
-
3 - 4 ziarna pieprzu kolorowego
-
¼ kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l)¼ łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
6 żółtek
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
156.6 mg
Białko
3.7 g
Kalorie
337.4 kJ /
80.6 kcal
Tłuszcz
5.5 g
Błonnik
0.4 g
Tłuszcz nasycony
2 g
Węglowodany
1.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
JEDZ KOLOROWO II
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Krem cytrynowy (lemon curd) – 1300 g
20 min
Chłodnik z sałaty z marynowaną rzodkiewką i pesto z liści rzodkiewki
25 min
Sorbet rabarbarowo-truskawkowy
10 min
Chłodnik z pora, selera i ziemniaków (Vichysoiss)
50 min
Sorbet pomarańczowy
12 godz.
Koktajl z ginem, ogórkiem i miętą
10 min
Gazpacho - hiszpański chłodnik
1 godz. 15 min
Deska ubijanego sera camembert lub brie
45 min
Pomarańczowe zabajone
15 min
Pesto grzybowo-pieczarkowe
45 min
Surówka z kalarepy i rzodkiewki
10 min
Krem z suszonych grzybów
55 min