Urządzenia i Akcesoria
Orzechowe złote mleko
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 15 min
4 porcje
Składniki
-
100 g orzechów laskowych uprażonych uprzednio na suchej patelni (patrz wskazówka)
-
600 g napoju sojowego
-
30 - 40 g syropu z agawy30 - 40 g syropu klonowego
-
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego
-
½ łyżeczki kurkumy, suszonej, mielonej
-
1 - 2 szczypty kardamonu, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
44.8 mg
Białko
8.3 g
Kalorie
1045.1 kJ /
249.8 kcal
Tłuszcz
16.7 g
Błonnik
2.5 g
Tłuszcz nasycony
1.1 g
Węglowodany
18 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
NEWSLETTER
14 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Rozgrzewający kompot z obierków gruszek
35min
Wigilijna zupa migdałowa
35min
Napój z orzechów nerkowca
10min
Likier jajeczny na ciepło (Eggnog)
25min
Dalgona coffee classic (kawa po koreańsku)
10min
Smoothie rabarbarowe
1u. 30min
Korzenne mleko daktylowe
20min
Miód imbirowy
10min
Wegańskie kawowe smoothie
5min
Grzaniec migdałowy
15min
Żelki cytrynowo-imbirowe
1u. 30min
Kuloodporna kawa
10min