
Urządzenia i Akcesoria
Orzechowe złote mleko
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 15 min
4 porcje
Składniki
-
orzechów laskowych uprażonych uprzednio na suchej patelni (patrz wskazówka)100 g
-
napoju sojowego600 g
-
syropu klonowego30 - 40 g
-
ekstraktu z wanilii, naturalnego1 łyżeczka
-
kurkumy, suszonej, mielonej½ łyżeczki
-
kardamonu, mielonego1 - 2 szczypty
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
249.8 kcal /
1045.1 kJ
Białko
8.3 g
Tłuszcz
16.7 g
Węglowodany
18 g
Błonnik
2.5 g
Tłuszcz nasycony
1.1 g
Sód
44.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

NEWSLETTER
14 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Gorąca herbata z mlekiem po malezyjsku
15 min
Rozmarynowo-parmezanowe krakersy z pulpy migdałowej
1 godz. 20 min
Chałwowe parfait z bakaliami
13 godz. 30 min
Gorąca czekolada z przyprawami korzennymi
10 min
Cukier lawendowy
5 min
Pianka ze zsiadłego mleka z orzechami włoskimi w miodzie
3 godz. 35 min
Korzenne mleko daktylowe
20 min
Pitny jogurt stracciatella w naczyniu miksującym
12 godz. 10 min
Trufle kakaowe z pulpą migdałową
30 min
Deser z marchewki i nerkowców
25 min
Wegańskie kawowe smoothie
5 min
Napój migdałowy z moczonych migdałów
6 godz. 10 min