Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g lentilhas verdes
- 100 g azeite
- 50 g cebola
- 40 g sumo de limão (1 unid. aprox.)
- 2 dentes de alho
- 10 g vinagre de vinho tinto
- 1 ½ c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
- 800 g água, mais q.b. p/ demolhar
- 4 ovos
- 200 g espargos verdes arranjados
- 50 g avelã torrada partida grosseiramente
- 2 pés de hortelã, só as folhas
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1683.4 kJ / 402.3 kcal
- Białko
- 16.2 g
- Węglowodany
- 24.8 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.7 g
- Błonnik
- 6.4 g
- Sód
- 632.8 mg
Alternatywne przepisy
Feijoada vegetariana
1 godz. 20 min
Salada de quinoa e feijão-verde
30 min
Estufado de beringela picante
30 min
Salada de cevada com laranja, coentros e amêndoa
50 min
Salada de lentilhas com Camembert
1u. 10min
Salada de quinoa e grão com molho de mostarda
30 min
Caprese de beringela no forno com cuscuz
1 godz.
Salada de grão e tomate com molho de hortelã
10 min
Cogumelos recheados com quinoa
1 godz.
Trigo sarraceno com cogumelos
25 min
Salada de quinoa e feijão com molho de curcuma
30 min
Salada de quinoa, curgete e feijão-frade
35min