![Ciasto francuskie Ciasto francuskie](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/26c2c957-45eb-4cb6-9ffa-6cd42989eeca/Derivates/37e530cc-447d-433c-8341-41e6382f1274.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ciasto francuskie
- 300 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
- 110 g wody, ciepłej
- 1 łyżeczka octu
- ¼ łyżeczki soli
- 300 g masła, schłodzonego, pokrojonego na kawałki
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 6997 kJ / 1671 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 119 g
- Tłuszcz
- 126 g
- Tłuszcz nasycony
- 83 g
- Błonnik
- 3.5 g
- Sód
- 250 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Wegańskie bezy
2 Std. 45 Min
Tort z masłem orzechowym
3 Std. 30 Min
Millefeuille z kremem waniliowym
5 Std.
Ciasto francuskie szybkie
1h 20min
Tort waniliowo-migdałowy
3h
Babka z kakaowym sercem z chili
2h 40min
Twaróg
15h 20min
Tort orzechowo-makowy
4h 30min
Pierożki półfrancuskie z dżemem
2 Std. 50 Min
Bezy klasyczne
3h 15 min
Tort tropikalny z bezikami
5 Std.
Kremówki (Napoleonki)
6小时 30 分钟