Ciasto francuskie

Ciasto francuskie

3.8 32 oceny
Przygotowanie 50 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
2 sztuki

Składniki

Ciasto francuskie
  • 300 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
  • 110 g wody ciepłej
  • 1 łyżeczka octu
  • ¼ łyżeczki soli
  • 300 g masła schłodzonego, pokrojonego na kawałki

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 sztukę

Sód 250 mg
Białko 17 g
Kalorie 6997 kJ / 1671 kcal
Tłuszcz 126 g
Błonnik 3.5 g
Tłuszcz nasycony 83 g
Węglowodany 119 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...