Urządzenia i Akcesoria
Ciasto francuskie
Przygotowanie 50 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
2 sztuki
Składniki
Ciasto francuskie
-
300 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
110 g wody ciepłej
-
1 łyżeczka octu
-
¼ łyżeczki soli
-
300 g masła schłodzonego, pokrojonego na kawałki
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
250 mg
Białko
17 g
Kalorie
6997 kJ /
1671 kcal
Tłuszcz
126 g
Błonnik
3.5 g
Tłuszcz nasycony
83 g
Węglowodany
119 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PRZEPISY PODSTAWOWE II
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Ciasto francuskie szybkie (bezglutenowe)
1 godz. 15 min
Włoski brunch
1 godz. 30 min
Płynny karmel
35 min
Ciasto francuskie szybkie
1 godz. 20 min
Biszkopty Lady Fingers
1 godz. 5 min
Mini Paris-Brest
10 godz. 40 min
Wolno gotowany bulion cielęcy i ravioli z dynią (z osłoną noża miksującego)
8 godz. 50 min
Orzechy włoskie w karmelu
1 godz. 30 min
Czekoladowa tarta ze spiralizowaną gruszką (TM5)
1 godz. 15 min
Pierożki półfrancuskie z dżemem
2 godz. 50 min
Francuskie rogaliki (Croissants)
12 godz.
Kremówki (Napoleonki)
6 godz. 30 min