Urządzenia i Akcesoria
Ciasto francuskie
Przygotowanie 50 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
2 sztuki
Składniki
Ciasto francuskie
-
300 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
110 g wody ciepłej
-
1 łyżeczka octu
-
¼ łyżeczki soli
-
300 g masła schłodzonego, pokrojonego na kawałki
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
250 mg
Białko
17 g
Kalorie
6997 kJ /
1671 kcal
Tłuszcz
126 g
Błonnik
3.5 g
Tłuszcz nasycony
83 g
Węglowodany
119 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PRZEPISY PODSTAWOWE II
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Brytyjskie zakręcone pączki (Yum Yums)
2h 30min
Rosyjskie puszyste faworki (Taratuszki)
40min
Ciasto francuskie szybkie
1h 20min
Płynące ciasto czekoladowe z wędzonym twarogiem
30min
Kakaowe ciastka z orkiszem i kremem
1h 25min
Ciastka bezowe "Sokoły"
2h 30min
Amerykańskie pączki "donuts"
2h 45min
Bombki z piernika
3h 25min
Makaroniki z herbatą matcha
2h
Piernikowe makaroniki z kremem pomarańczowym
2h 15min
Francuskie rogaliki (Croissants)
12h
Kremówki (Napoleonki)
6h 30min