Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ciasto francuskie
- 300 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
- 110 g wody, ciepłej
- 1 łyżeczka octu
- ¼ łyżeczki soli
- 300 g masła, schłodzonego, pokrojonego na kawałki
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 6997 kJ / 1671 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 119 g
- Tłuszcz
- 126 g
- Tłuszcz nasycony
- 83 g
- Błonnik
- 3.5 g
- Sód
- 250 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Czarny makaron
1h
Czarne sezamki
1h 50min
Zapiekanka z porem, omułkami i małżami sercówkami
2h 15min
Pączki (bomby) z kremem waniliowym w karmelowej skorupce
5h 30min
Millefeuille z kremem waniliowym
5u.
Rożki francuskie z serem
7 godz. 40 min
Kruche ciastka serowe z kminkiem i sezamem
1h 30min
Zielony tort biszkoptowy (green ombre naked cake)
3h
Ciasto francuskie szybkie
1h 20min
Pierożki półfrancuskie z dżemem
2h 50 min
Tort kawowy
2h 10min
Kremówki (Napoleonki)
6 Std. 30 Min