Ciasto francuskie

Ciasto francuskie

3.8 31 ocen
Przygotowanie 50 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
2 sztuki

Składniki

Ciasto francuskie
  • mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
    300 g
  • wody ciepłej
    110 g
  • octu
    1 łyżeczka
  • soli
    ¼ łyżeczki
  • masła schłodzonego, pokrojonego na kawałki
    300 g

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 1671 kcal / 6997 kJ
Białko 17 g
Tłuszcz 126 g
Węglowodany 119 g
Błonnik 3.5 g
Tłuszcz nasycony 83 g
Sód 250 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...