Urządzenia i Akcesoria
Tort orzechowo-makowy
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 4 godz. 30 min
16 porcji
Składniki
Blaty orzechowo-makowe
-
200 g rodzynek
-
170 g wódki
-
8 jajek
-
1 szczypta soli
-
200 g orzechów laskowych, łuskanych, ze skórką
-
200 g orzechów włoskich, łuskanych, połówek
-
200 g migdałów, ze skórką
-
200 g maku
-
150 g mleka
-
200 g cukru pudru
-
70 g miodu
-
20 g bułki tartej
Krem
-
150 g cukru pudru
-
600 g masła bardzo miękkiego, pokrojonego na kawałki
-
40 g kakao naturalnego, niesłodzonego
-
orzechy włoskie, łuskane, połówki (ok. 50 g), do dekoracji
-
gorzka czekolada, o zawartości min. 50% kakao (ok. 20 g), tarta, do dekoracji
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
100.1 mg
Białko
13.1 g
Kalorie
3259.6 kJ /
778.6 kcal
Tłuszcz
61.3 g
Błonnik
7.1 g
Tłuszcz nasycony
24.3 g
Węglowodany
46.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PYSZNE HISTORIE
66 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Tort walentynkowy
7 godz. 20 min
Tort Marysieńka
9 godz. 30 min
Kawowe bezy z ganaszem
2 godz. 15 min
Tort czekoladowy z polewą lustrzaną (mirror glaze)
7 godz. 55 min
Tort kawowy
2 godz. 10 min
Torcik matcha Julity Zarosińskiej
5 godz.
Rolada piernikowa z kremem i marcepanem
4 godz. 40 min
Bezglutenowy tort orzechowy z kremem kawowym
1 godz. 50 min
Tort bezowy z kremem budyniowym i sosem malinowym
4 godz. 40 min
Makowiec z bezą
2 godz. 40 min
Miodownik-Stefanka Sławomira Zabawy
4 godz.
Tort cappuccino z chrupką z białej czekolady
48 godz.