Tort orzechowo-makowy

Tort orzechowo-makowy

3.9 130 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 4 godz. 30 min
16 porcji

Składniki

Blaty orzechowo-makowe
  • 200 g rodzynek
  • 170 g wódki
  • 8 jajek
  • 1 szczypta soli
  • 200 g orzechów laskowych, łuskanych, ze skórką
  • 200 g orzechów włoskich, łuskanych, połówek
  • 200 g migdałów, ze skórką
  • 200 g maku
  • 150 g mleka
  • 200 g cukru pudru
  • 70 g miodu
  • 20 g bułki tartej
Krem
  • 150 g cukru pudru
  • 600 g masła bardzo miękkiego, pokrojonego na kawałki
  • 40 g kakao naturalnego, niesłodzonego
  • orzechy włoskie, łuskane, połówki (ok. 50 g), do dekoracji
  • gorzka czekolada, o zawartości min. 50% kakao (ok. 20 g), tarta, do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 778.6 kcal / 3259.6 kJ
Białko 13.1 g
Tłuszcz 61.3 g
Węglowodany 46.6 g
Błonnik 7.1 g
Tłuszcz nasycony 24.3 g
Sód 100.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...