![Tradycyjne bagietki Tradycyjne bagietki](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/8bf8763c-9c05-4a30-96de-aa04a7ebbdb2/Derivates/b658560b-1267-42b0-a417-2b6802258315.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 75 g ziaren pszenicy (patrz wariant)
- 150 g wody, letniej, plus dodatkowa ilość do posmarowania bagietek
-
15
g drożdży świeżych, pokruszonych
lub 1 ½ łyżeczki suchych drożdży - 175 g mąki pszennej, typu 450-650, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu i bagietek
- 1 łyżeczka soli
- olej, do natłuszczenia miski
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 1947 kJ / 465 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 99.5 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.5 g
- Błonnik
- 6.8 g
- Sód
- 977 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chleb tostowy z mąką pełnoziarnistą
2h 45min
Ciabatta
4 Std. 40 Min
Chleb pszenny tostowy
3 Std.
Chleb tostowy (bez laktozy)
2h 45min
Bułki grahamki
1h 5min
Bułki śniadaniowe
1 Std. 40 Min
Francuska bagietka
3 Std. 50 Min
Pszenny chleb na maślance (z naczynia kamionkowego)
4h 35 min
Chleb pszenno-żytni na drożdżach
2h 10 min
Bułeczki pszenno-żytnie
12h 30 min
Chleb jogurtowy
3 Std.
Bułki wrocławskie
2 godz.