Tradycyjne bagietki

Tradycyjne bagietki

4.3 169 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
2 sztuki

Składniki

  • ziaren pszenicy (patrz wariant)
    75 g
  • wody letniej, plus dodatkowa ilość do posmarowania bagietek
    150 g
  • drożdży świeżych pokruszonych
    15 g
    1 ½ łyżeczki suchych drożdży
  • mąki pszennej typu 450-650, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu i bagietek
    175 g
  • soli
    1 łyżeczka
  • olej do natłuszczenia miski

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 465 kcal / 1947 kJ
Białko 15 g
Tłuszcz 2 g
Węglowodany 99.5 g
Błonnik 6.8 g
Tłuszcz nasycony 0.5 g
Sód 977 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...