Tradycyjne bagietki

Tradycyjne bagietki

4.3 173 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
2 sztuki

Składniki

  • 75 g ziaren pszenicy (patrz wariant)
  • 150 g wody letniej, plus dodatkowa ilość do posmarowania bagietek
  • 15 g drożdży świeżych pokruszonych
    1 ½ łyżeczki suchych drożdży
  • 175 g mąki pszennej typu 450-650, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu i bagietek
  • 1 łyżeczka soli
  • olej do natłuszczenia miski

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 sztukę

Sód 977 mg
Białko 15 g
Kalorie 1947 kJ / 465 kcal
Tłuszcz 2 g
Błonnik 6.8 g
Tłuszcz nasycony 0.5 g
Węglowodany 99.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...