Urządzenia i Akcesoria
Tradycyjne bagietki
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
2 sztuki
Składniki
-
75 g ziaren pszenicy (patrz wariant)
-
150 g wody letniej, plus dodatkowa ilość do posmarowania bagietek
-
1 ½ łyżeczki suchych drożdży15 g drożdży świeżych pokruszonych
-
175 g mąki pszennej typu 450-650, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu i bagietek
-
1 łyżeczka soli
-
olej do natłuszczenia miski
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
977 mg
Białko
15 g
Kalorie
1947 kJ /
465 kcal
Tłuszcz
2 g
Błonnik
6.8 g
Tłuszcz nasycony
0.5 g
Węglowodany
99.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DOMOWA PIEKARNIA IV
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Bagietki
15h
Francuska bagietka
3h 50min
Chleb pszenno-żytni na drożdżach
2h 10min
Bułki wrocławskie
2h
Pszenny chleb na maślance (z naczynia kamionkowego)
4h 35min
Chleb tostowy z mąką pełnoziarnistą
2h 45min
Chleb jogurtowy
3h
Chleb tostowy (bez laktozy)
2h 45min
Bułki śniadaniowe
1h 40min
Domowe bułki do hot dogów
2h 15min
Bułeczki pszenno-żytnie
12h 30min
Wielozbożowe bułki śniadaniowe
1h 15min