Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 15 g siemienia lnianego, mielonego
- 60 g gorącej wody
- 80 g mąki owsianej, bezglutenowej
- 100 g mąki kukurydzianej, plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
80
g skrobi ziemniaczanej
lub 80 g skrobi kukurydzianej - 20 g cukru pudru, plus dodatkowa ilość do oprószenia
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia, bezglutenowego
- 2 żółtka
- 100 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
- 10 g octu jabłkowego
- olej rzepakowy, do głębokiego smażenia
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 271 kJ / 65 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.5 g
- Błonnik
- 0.4 g
- Sód
- 40 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pizza bezglutenowa z szynką parmeńską i rukolą
1 godz. 30 min
Ciasto marchewkowo-pomarańczowe (bez glutenu)
2 Std.
Magdalenki (bez glutenu)
1h
Bezglutenowy spód do tarty
35 min
Bezglutenowa pizza z oliwkami i kiełbaskami
2h 50min
Kukurydziany biszkopt z owocami
1h
Kruche słone ciasteczka (bez glutenu)
1 Std. 20 Min
Bezglutenowe naleśniki z kaczką po pekińsku
8h 50min
Bezglutenowy chleb ryżowo-gryczany
2h 45min
Pomarańczowa babka piaskowa bezglutenowa
1 Std. 45 Min
Bezglutenowe ciasto migdałowe z gruszkami
1u. 10min
Biszkopt migdałowy (bezglutenowy)
4 Std.