Faworki bezglutenowe

Faworki bezglutenowe

3.8 56 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
50 sztuk

Składniki

  • siemienia lnianego, mielonego
    15 g
  • gorącej wody
    60 g
  • mąki owsianej bezglutenowej
    80 g
  • mąki kukurydzianej plus dodatkowa ilość do oprószenia
    100 g
  • skrobi ziemniaczanej
    80 g
    80 g skrobi kukurydzianej
  • cukru pudru plus dodatkowa ilość do oprószenia
    20 g
  • proszku do pieczenia, bezglutenowego
    2 łyżeczki
  • żółtka
    2
  • kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
    100 g
  • octu jabłkowego
    10 g
  • olej rzepakowy do głębokiego smażenia

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 65 kcal / 271 kJ
Białko 1 g
Tłuszcz 4 g
Węglowodany 7 g
Błonnik 0.4 g
Tłuszcz nasycony 0.5 g
Sód 40 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...