
Urządzenia i Akcesoria
Faworki bezglutenowe
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
50 sztuk
Składniki
-
siemienia lnianego, mielonego15 g
-
gorącej wody60 g
-
mąki owsianej bezglutenowej80 g
-
mąki kukurydzianej plus dodatkowa ilość do oprószenia100 g
-
skrobi ziemniaczanej80 g
-
cukru pudru plus dodatkowa ilość do oprószenia20 g
-
proszku do pieczenia, bezglutenowego2 łyżeczki
-
żółtka2
-
kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu100 g
-
octu jabłkowego10 g
-
olej rzepakowy do głębokiego smażenia
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
65 kcal /
271 kJ
Białko
1 g
Tłuszcz
4 g
Węglowodany
7 g
Błonnik
0.4 g
Tłuszcz nasycony
0.5 g
Sód
40 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

TŁUSTY CZWARTEK
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Bezglutenowe placki z jabłkami w aromatycznym syropie
1 godz. 25 min
Kruche słone ciasteczka (bez glutenu)
1 godz. 20 min
Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba II
10 min
Bułki bezglutenowe na zakwasie owsiano-ryżowym
18 godz. 40 min
Bezglutenowe bułki na drożdżach
2 godz.
Bezglutenowe brazylijskie bułeczki serowe
2 godz. 30 min
Chleb bezglutenowy na zakwasie owsiano-ryżowym
18 godz. 20 min
Bezglutenowy chleb tostowy
15 godz.
Pizza bezglutenowa z szynką parmeńską i rukolą
1 godz. 30 min
Bezglutenowe bułki
1 godz. 15 min
Bezglutenowa pizza z oliwkami i kiełbaskami
2 godz. 50 min
Ekspresowy chleb bezglutenowy
2 godz. 25 min