
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 15 g siemienia lnianego, mielonego
- 60 g gorącej wody
- 80 g mąki owsianej, bezglutenowej
- 100 g mąki kukurydzianej, plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
80
g skrobi ziemniaczanej
lub 80 g skrobi kukurydzianej - 20 g cukru pudru, plus dodatkowa ilość do oprószenia
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia, bezglutenowego
- 2 żółtka
- 100 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
- 10 g octu jabłkowego
- olej rzepakowy, do głębokiego smażenia
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 271 kJ / 65 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.5 g
- Błonnik
- 0.4 g
- Sód
- 40 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bezglutenowe placki z jabłkami w aromatycznym syropie
1h 25 min
Ekspresowy chleb bezglutenowy
2h 25min
Bezglutenowy chleb życia
1h 10min
Bezglutenowy chleb kukurydziano-gryczany z tapioką
2h 30min
Chleb gryczany
1 Std. 35 Min
Naleśniki z mąki ryżowej
35 min.
Kruche słone ciasteczka (bez glutenu)
1h 20 min.
Magdalenki (bez glutenu)
1h
Bezglutenowa pizza z oliwkami i kiełbaskami
2 Std. 50 Min
Bezglutenowy chleb tostowy
15 godz.
Bezglutenowe bułki migdałowo-białkowe
1h 30 min.
Rosyjskie puszyste faworki (Taratuszki)
40 min.