Urządzenia i Akcesoria
Faworki bezglutenowe
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
50 sztuk
Składniki
-
15 g siemienia lnianego, mielonego
-
60 g gorącej wody
-
80 g mąki owsianej bezglutenowej
-
100 g mąki kukurydzianej plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
80 g skrobi kukurydzianej80 g skrobi ziemniaczanej
-
20 g cukru pudru plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
2 łyżeczki proszku do pieczenia, bezglutenowego
-
2 żółtka
-
100 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
-
10 g octu jabłkowego
-
olej rzepakowy do głębokiego smażenia
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
40 mg
Białko
1 g
Kalorie
271 kJ /
65 kcal
Tłuszcz
4 g
Błonnik
0.4 g
Tłuszcz nasycony
0.5 g
Węglowodany
7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
TŁUSTY CZWARTEK
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Wegańskie świąteczne ciasto z bakaliami
27 godz. 10 min
Bezglutenowe ciasto migdałowe z gruszkami
1 godz. 10 min
Ozdoby z piernika
3 godz. 40 min
Bezglutenowe placki z jabłkami w aromatycznym syropie
1 godz. 25 min
Ciastka ryżowo-migdałowe z herbatą matcha i lukrem z awokado
50 min
Donaty z mąki gryczanej z kremem waniliowym
1 godz. 35 min
Muffiny bezglutenowe z musem śliwkowym
1 godz. 45 min
Oponki (bez cukru)
45 min
Bezglutenowy chleb z garnka
3 godz.
Chleb bezglutenowy na zakwasie owsiano-ryżowym
18 godz. 20 min
Pizza bezglutenowa z szynką parmeńską i rukolą
1 godz. 30 min
Placki z masy migdałowej po produkcji domowego napoju migdałowego
30 min