Faworki bezglutenowe
TM6 TM5

Faworki bezglutenowe

3.8 (53 oceny)

Składniki

  • 15 g siemienia lnianego, mielonego
  • 60 g gorącej wody
  • 80 g mąki owsianej, bezglutenowej
  • 100 g mąki kukurydzianej, plus dodatkowa ilość do oprószenia
  • 80 g skrobi ziemniaczanej
    lub 80 g skrobi kukurydzianej
  • 20 g cukru pudru, plus dodatkowa ilość do oprószenia
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia, bezglutenowego
  • 2 żółtka
  • 100 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
  • 10 g octu jabłkowego
  • olej rzepakowy, do głębokiego smażenia

Wartości odżywcze
na 1 sztukę
Kalorie
271 kJ / 65 kcal
Białko
1 g
Węglowodany
7 g
Tłuszcz
4 g
Tłuszcz nasycony
0.5 g
Błonnik
0.4 g
Sód
40 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy