
Urządzenia i Akcesoria
Babka drożdżowa z rodzynkami
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 6 godz.
14 porcji
Składniki
-
120 g rodzynek
-
40 g rumu
-
200 g mleka
-
20 g drożdży świeżych pokruszonych
-
120 g cukru
-
120 g masła pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
650 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
2 jajka
-
½ łyżeczki soli
-
10 migdałów, blanszowanych (opcjonalnie)
-
woda do zwilżenia
-
cukier puder do oprószenia
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
319.4 kcal /
1336.2 kJ
Białko
7.1 g
Tłuszcz
8.7 g
Węglowodany
52.2 g
Błonnik
2 g
Tłuszcz nasycony
5 g
Sód
103.7 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Katalog świąteczny
25 Przepisów
Polska
Polska