Urządzenia i Akcesoria
Tartaletki z mrożonym kremem cytrynowym
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 3 godz. 50 min
12 sztuk
Składniki
Krem cytrynowy
-
100 g cukru
-
skórka otarta z 1 cytryny
-
3 jajka
-
100 g masła o temp. pokojowej, pokrojonego na kawałki
-
70 g soku z cytryny świeżo wyciśniętego
Ciasto na tartaletki
-
200 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
120 g masła pokrojonego na kawałki
-
1 jajko
-
20 g cukru
-
1 szczypta soli
Bita śmietana
-
200 g śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
-
owoce leśne, mieszane, świeże do dekoracji (ok. 200 g)
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
41.5 mg
Białko
4.1 g
Kalorie
1297.4 kJ /
310.1 kcal
Tłuszcz
22.6 g
Błonnik
0.5 g
Tłuszcz nasycony
13.7 g
Węglowodany
23.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DLA OCHŁODY!
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Mini bezy Pavlova z kremem Oreo® i malinami
4 Std. 10 Min
Ptysie
2 Std. 15 Min
Lukier
2 Std.
Tartaletki z truskawkami
1 Std. 20 Min
Tartaletki wytrawne z gruszką i serem pleśniowym
1 Std. 45 Min
Makaroniki malinowe
1 Std. 20 Min
Bezowe koszyczki z owocami
4 Std. 45 Min
Kruche babeczki z owocami
1 Std.
Świąteczne cake pops
2 Std. 20 Min
Mini tarty z kremem cytrynowym
3 Std. 15 Min
Krem maślany na bazie bezy szwajcarskiej
20 Min
Biszkopt
1 Std. 50 Min